Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politička prepucavanja

Članovi Domovinskog pokreta dežuraju kod Dunava, SDSS poručio: "Vidimo da ne možemo sudjelovati u Koloni sjećanja"

Aktualno Galerija HOS HOS Foto: Dnevnik Nove TV Anja Šimpraga Anja Šimpraga Foto: Dnevnik Nove TV Stipo Mlinarić Stipo Mlinarić Foto: Dnevnik Nove TV +0 Milorad Pupovac Galerija 1/4 >>
Stotinjak pristaša Domovinskog pokreta dežurat će kod Dunava kako članovi SDSS-a ne bi došli baciti vijenac u rijeku. Priču o političkom sukobu oko Vukovara donosi reporterka Sabina Tandara Knezović.

SDSS u Vukovar nije otišao. Neće bacati vijenac u Dunav, neće u Kolonu sjećanja, ali neće ni u Škabrnju. Bez obzira, stotinjak pristaša Domovinskog pokreta kod Dunava je na straži. 

"Trebali smo i htjeli smo sutra biti u Koloni sjećanja u Vukovaru i Škabrnji. Danas vidimo da to ne možemo i ne trebamo", rekla je potpredsjednica Vlade iz redova SDSS-a Anja Šimpraga.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV uživo iz Vukovara Političke tenzije uoči Dana sjećanja: "Očito Zoran Milanović daje za pravo Ivanu Penavi"

"To je najlakše bilo napravit, reći nećemo ići nigdje. Pa ne da neće ići sutra, niste nikad ni išli. Prema tome nemojte manipulirati", kazao je saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić.

Nisu se, poručuju iz SDSS-a, uplašili prijetnji.

"Želju za iskazivanje pijeteta prema žrtvama i naše poticanje pomirenja među živima pretvara u povod za fizičko sukobljavanje", rekla je Šimpraga, a Mlinarić poručio da nije nikome prijetio, već "čvrsto rekao on vijenac neće baciti".

Pročitajte i ovo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 2 Sjećanje na vukovarsku žrtvu Vukovar odaje počast svojim stradalima i nestalima: "Ono što su počinitelji zločina učinili da bi zameli tragove je strašno"

I zato će stotinjak pristaša Domovinskog pokreta dežurati kod Dunava. Podršku su došli dati i HOS-ovci predvođeni Markom Skejom.

"Ovi performansi koji su se dešavali ovih godina, koji su se šutke gledali, mi to, branitelji, više ne možemo trpjeti", rekao je Skejo.

Odluka SDSS-a mnogima je razumljiva, ali ključno je, poručila je SDP-ova Ahmetović da su 18. svi u jednoj koloni.

Pročitajte i ovo Planinarski dom - 4 Donosi Provjereno Gradili su ih sami, nerijetko svojim novcem, a sada im ih oduzimaju: "Revoltirani smo, ljuti smo, dođe netko i uzme vam vaš drugi dom"

"Ono što ja ne podržavam je bilo kakva vrsta performansa u političke svrhe. Ono što je ključ je da SDSS sudjeluje u Koloni sjećanja. Ovo što radi Domovinski pokret nije dobro, to je degutantno, ali ne treba zaboraviti da je to činio i HDZ", rekla je Mirela Ahmetović, saborska zastupnica SDP-a.

"Dobro je da SDSS ove godine ne ide polagati te vijence, za njih nema nikakvog smisla. Posebno ne dan prije Kolone sjećanja. U koloni se hoda i za poginule Srbe", smatra MOST-ov saborski zastupnik Nikola Grmoja.

Pročitajte i ovo Paljenje svijeća u Varaždinu uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje - 3 32 godine nakon VELIKA GALERIJA Dirljive scene diljem Hrvatske: Pale se svijeće uoči Dana sjećanja

Pročitajte i ovo Replika Memorijalnog groblja u Vukovaru koju su izradili učenici - 4 uoči obljetnice Učenici izradili repliku memorijalnog groblja: Samo jedan križ izrađivali su po sat vremena

"Žele izbjeći incident i mogu to razumjeti. Nitko tko se zalaže za vrijednosti mira i mirotvorstva, ali isto svatko tko poštuje žrtve Vukovara ne želi ovih dana izazivati nikakav incident", istaknula je Sandra Benčić iz Možemo!.

U Vukovaru će sve dočekati i dva plakata.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene