Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JN.1

Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Koncem prošle godine potvrđena je nova varijanta koronavirusa, JN.1. Povezuje se s osam simptoma koje donosimo u nastavku.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) krajem prosinca objavio je da je JN.1 nova varijanta koronavirusa koja uzrokuje sve veći udio infekcija i nalazi se na prvom mjestu najraširenijih varijanti u SAD-u.

Prema CDC-u, veći je broj zaraženih ili zato što se nova varijanta lakše prenosi ili zato što je bolja u izbjegavanju imunološkog sustava. Dodaju da je prerano znati koliko bi to moglo povećati infekcije ili hospitalizacije.

JN.1 se povezuje s osam simptoma koje BestLife naziva neobičnima.

1. Problemi sa spavanjem

Novi podaci pokazuju da je jedan od "najneobičnijih" simptoma problem sa spavanjem. Podaci pokazuju da je otprilike 10,8 posto ispitanih oboljelih u Velikoj Britaniji prijavilo kao simptom probleme spavanja.

2. Zabrinutost ili anksioznost

Osim fizičkog zdravlja, prema podacima iz Velike Britanije, 10,5 posto zaraženih prijavilo je kao simptom i zabrinutost ili anksioznost što pokazuje da bolest pogađa i mentalno zdravlje.

3. Upala grla

U posljednjih nekoliko mjeseci liječnici u SAD-u su naveli da je upala grla jedan od prvih simptoma koji se pojavljuje kod infekcije COVID-om. 13,2 posto ispitanika iz Velike Britanije navelo je upalu grla kao jedan od simptoma.

4. Bol u mišićima

Kao i mnogi drugi virusi, koronavirus uzrokuje bol u mišićima kod brojnih pacijenata, u Velikoj Britaniji kod njih 15,8 posto ove zime.

5. Slabost ili umor

Jedan je od simptoma i umor ili slabost. Čak 19,6 posto ispitanika se borilo s time tijekom prebolijevanja bolesti.

6. Glavobolja

Učestaliji simptom je glavobolja koju je prijavilo 20,1 posto ispitanika.

7. Kašalj

Jedan od možda najpoznatijih znakova COVID-a bio je drugi najčešći simptom kod 22,9 posto ispitanika. 

8. Curenje iz nosa

Najčešći simptom kod ispitanika u Velikoj Britaniji je curenje iz nosa. Čak 31,1 posto ljudi ga je prijavilo kao neku od tegoba.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene