Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mali broj riješenih zahtjeva

Svaki šesti zahtjev za legalizacijom - odbijen je!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ukupno 821.867 predanih zahtjeva za legalizacijom riješeno je njih 43.896 od čega je svaki šesti odbijen.

Sukladno podacima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja do sad je zaprimljeno 821.867 zahtjeva za legalizaciju, a riješeno ih je 43.896. Pozitivno riješenih je 36.378 dok je svaki šesti zahtjev,točnije, njih 7518 odbačeno je, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna E-dozvola Uz novi projekt Ministarstva graditeljstva do građevinske dozvole za samo 30 dana Slika nije dostupna Spor posao Evo zašto bi Zagreb mogao izgubiti milijune kuna!

O kakvim se građevinama radi i zašto su zahtjevi za njihovom legalizacijom odbijeni, u Ministarstvu ne znaju, jer, kako kažu, od upravnih odjela dobivaju samo statističke podatke.

>> Mrak-Taritaš: Svaki djelatnik može odraditi 500 slučajeva legalizacije na godinu

Unatoč tome što su zahtjevi odbijeni to ne znači da se dotične građevine uopće neće moći legalizirati. Radi se o tome da će vlasnici takvih građevina nakon stupanja na snagu novog zakona morati ponovno podnijeti zahtjev i to po novim uvjetima.

Iz Ministarstva kažu kako se uglavnom odbijaju zahtjevi za legalizaciju na pomorskom dobru, oni koji su predani izvan zakonskog roka te oni koji se odnose na legalizaciju zgrada u prometnim ili nekim drugim koridorima infrastrukture.

A kada će se riješiti ostalih 777.972 zahtjeva, u Ministarstvu ne znaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene