Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od ukupno 821.867 predanih zahtjeva za legalizacijom riješeno je njih 43.896 od čega je svaki šesti odbijen.


Sukladno podacima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja do sad je zaprimljeno 821.867 zahtjeva za legalizaciju, a riješeno ih je 43.896. Pozitivno riješenih je 36.378 dok je svaki šesti zahtjev,točnije, njih 7518 odbačeno je, piše Jutarnji list.

Vezani članci Slika nije dostupna Bageri će zatrpati Nadanov tajni bunker? Slika nije dostupna Država osniva još jednu agenciju: Zaposlit će 160 novih ljudi!

O kakvim se građevinama radi i zašto su zahtjevi za njihovom legalizacijom odbijeni, u Ministarstvu ne znaju, jer, kako kažu, od upravnih odjela dobivaju samo statističke podatke.

>> Mrak-Taritaš: Svaki djelatnik može odraditi 500 slučajeva legalizacije na godinu

Unatoč tome što su zahtjevi odbijeni to ne znači da se dotične građevine uopće neće moći legalizirati. Radi se o tome da će vlasnici takvih građevina nakon stupanja na snagu novog zakona morati ponovno podnijeti zahtjev i to po novim uvjetima.

Iz Ministarstva kažu kako se uglavnom odbijaju zahtjevi za legalizaciju na pomorskom dobru, oni koji su predani izvan zakonskog roka te oni koji se odnose na legalizaciju zgrada u prometnim ili nekim drugim koridorima infrastrukture.

A kada će se riješiti ostalih 777.972 zahtjeva, u Ministarstvu ne znaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook