Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lozančić ostaje

Promjene na Pantovčaku: Milanović ima novog savjetnika za obranu

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Ronald Gorsic/Cropix
Ivica Olujić imenovan je savjetnikom za obranu predsjednika Zorana Milanovića dok Dragan Lozančić ostaje savjetnik za nacionalnu sigurnost.

Predsjednik Zoran Milanović imenovao je umirovljenog general-bojnika Ivicu Olujića za svog savjetnika za obranu.

Odluka o imenovanju novog savjetnika stupa na snagu 1. veljače. Dragan Lozančić, koji je do sad obnašao dužnost savjetnika predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost, ostaje i dalje na Pantovčaku, kao savjetnik za nacionalnu sigurnost.

Zoran Milanović Ivica Olujić (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Plan nabave Pogledajte koliko će Pantovčak spiskati na kavu i alkohol: Objavljen plan nabave Ureda predsjednika

Ivica Olujić umirovljeni je general-bojnik koji je do umirovljenja, u prosincu 2022. godine, obnašao dužnost direktora Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. Prije te dužnosti, koju je obnašao od svibnja 2020. godine, bio je vojni izaslanik RH u SAD-u, od 2016. do 2020. godine, a bio je i hrvatski vojni predstavnik pri NATO zapovjedništvu za transformaciju. Olujić je sudjelovao dva puta u mirovnoj misiji ISAF. Završio je najvišu vojnu izobrazbu u Hrvatskoj i inozemstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene