Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija u čamcima

FOTO Policajci spašavali migrante iz nabujale Save, zapeli na otoku usred rijeke

Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3
Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 PU brodsko-posavska
Aktualno Galerija Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Foto: PU brodsko-posavska Ilustracija Ilustracija Foto: PU brodsko-posavska Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 5 Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 5 Foto: PU brodsko-posavska Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 2 Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 2 Foto: PU brodsko-posavska +0 Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 1 Galerija 1/5 >>
Granični policajci iz Stare Gradiške spasili su 20 migranata koji su bili zatočeni na kopnenom djelu okruženom vodom na poplavljenom dijelu Save zapadno od Gornjeg Varoša, izvijestila je u ponedjeljak PU Slavonsko-brodska.

Policija je izvijestila da je u nedjelju u jutarnjim satima, zapadno od Gornjeg Varoša na poplavljenom djelu nastalom zbog izlijevanja i velikog vodostaja rijeke Save, zatekla 20 stranih državljana koji su ostali zatočeni na povišenom kopnenom dijelu, okruženom vodom.

U spašavanju su policajcima pomogli djelatnici HGSS-a Slavonski Brod, Ispostava Nova Gradiška, koji su čamcem strane državljane prevezli na obalu.

Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Ilustracija (Foto: PU brodsko-posavska)

Policijski službenici osobe su utoplili, prevezli u policijsku postaju te im ponudili liječničku pomoć, hranu i tople napitke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Trećinu ukupnog broja Hrvatska je ove godine uhitila 1700 krijumčara: Čak 80 posto više nego prošle godine

Policajci su utvrdili da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito prešli državnu granicu te nastavljaju daljnji rad sukladno odredbama Zakona o strancima.

Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 2 (Foto: PU brodsko-posavska)

Apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Hrvatsku da to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji. Policija je uvijek spremna pomoći, ali brinemo da se zbog pogoršanih zimskih uvjeta mogu dogoditi vrlo teške posljedice kod pokušaja prelaska preko Save, poručuju iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene