Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čestitamo!

HND-ova nagrada novinaru DNEVNIK.hr-a Saši Vejnoviću i snimatelju Marinu Grgurevu za prilog u Provjerenom

Saša Vejnović
Saša Vejnović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Saša Vejnović Saša Vejnović Foto: DNEVNIK.hr Saša Vejnović dobitnik nagrade za internetsko novinarstvo - 2 Saša Vejnović dobitnik nagrade za internetsko novinarstvo - 2 Foto: Screenshot/HND Saša Vejnović dobitnik nagrade za internetsko novinarstvo - 3 Saša Vejnović dobitnik nagrade za internetsko novinarstvo - 3 Foto: Screenshot/HND Saša Vejnović dobitnik nagrade za internetsko novinarstvo - 4 Saša Vejnović dobitnik nagrade za internetsko novinarstvo - 4 Foto: Screenshot/HND +10 Saša Vejnović dobitnik nagrade za internetsko novinarstvo - 1 Galerija 1/15 >>
Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo je godišnje nagrade za najbolje novinarske radove za 2023. godinu, a dvije su stigle i na adresu Nove TV – novinar portala DNEVNIK.hr Saša Vejnović dobitnik je nagrade Marija Jurić-Zagorka za internetsko novinarstvo, dok je za prilog u Provjerenom nagradu za snimateljski rad Žarko Kaić dobio Marino Grgurev.

Saša Vejnović nagradu HND-a osvojio je za serijal priča o pripadnicima romskog naroda koji su se uspjeli probiti na društvenoj ljestvici unatoč svim predrasudama i preprekama s kojima se svakodnevno suočavaju. Vejnović je serijalom htio osvijestiti čitatelje o problemima s kojima se Romi suočavaju te dodatno potaknuti druge Rome da ne odustanu na svom putu prema uspješnom obrazovanju.

"Izuzetno sam počašćen nagradom HND-a, drago mi je što su ovaj serijal, objavljen na DNEVNIK.hr-u u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, prepoznali i kolege, ali i naša publika. Neki od tekstova iz ovog serijala bili su među najčitanijima na portalu, a komentari čitatelja na društvenim mrežama bili su iznenađujuće pozitivni. Već sama činjenica da je tema o uspješnim Romima, koja je kontra svih stereotipa, ostvarila veliki uspjeh, daje nadu da ovo naše društvo polako sazrijeva i da će doista biti bolje, plemenitije i obzirnije u budućnosti", rekao je Vejnović.

Snimatelj Marino Grgurev dobitnik je nagrade HND-a drugu godinu zaredom, a i ovaj put ona je priznanje za njegov rad za emisiju Provjereno Nove TV. Grgurev je u prilozima o beskućnicima te transplantaciji srca u KB-u Dubrava još jednom pokazao svoj talent te dokazao da je slika ono što TV novinarstvo čini posebnim.

Novinarkom godine proglašena je Dora Kršul, novinarka Telegrama.

Priznanje Milan Grlović za doprinos rada HND-a posthumno je dobio Damir Matković. Još troje kolega nagrađeno je ovim priznanjem - Marija Barić, Tamara Marinković Margetić, Branko Mijić.

Hrvoje Šimičević iz Novosti dobio je nagradu za pisano novinarstvo.

Nagrada za najbolju novinsku fotografiju otišla je u ruke reportra Pixsella Patrika Maceka.

Radio teatar Bajsić i prijatelji dobio je nagradu za radijsko novinarstvo.

Nagradu za životno djelo Otokar Keršovani ocjenjivački sud je dodijelio ključnom čovjeku Feral Tribunea i novinaru koji već desetljećima svojim pisanjem tumači i razotkriva našu političku i društvenu svakodnevicu - Viktoru Ivančiću.

Nagradu za televizijsko novinarstvo dobila je Jagoda Bastalić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene