Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lijepa gesta

Zagrebački osnovnoškolci uveselili pedijatrijski odjel u Sisku: "Ovo djeci smanjuje stres, svaka im čast na ideji!"

Aktualno Galerija Bolnica u Sisku - 1 Bolnica u Sisku - 1 Foto: Vijesti u 17 Bolnica u Sisku - 2 Bolnica u Sisku - 2 Foto: Vijesti u 17 Bolnica u Sisku - 3 Bolnica u Sisku - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Mateja Zlomislić, voditelj odjela pedijatrije Galerija 1/4 >>
Učenici jedne zagrebačke škole odlučili su pomoći sisačkoj Općoj bolnici, točnije njezinom pedijatrijskom odjelu. Kako su pomoć dočekali u Sisku provjerila je reporterka Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Učenici zagrebačke osnovne škole Rapska razveselili su odjel pedijatrije u sisačkoj Općoj bolnici ”Dr. Ivo Pedišić”.

Skupili su novac i kupili im šarene uniforme, kako bi malim pacijentima koji dolaze na odjel pedijatrije olakšali boravak u bolnici. Odlučili su novac donirati upravo sisačkoj bolnici jer je u potresu pretrpjela velika oštećenja.

Reporterka Matea Ćorić Brunović je o lijepoj gesti zagrebačkih osnovnoškolaca porazgovarala s voditeljicom pedijatrijskog odjela u sisačkoj bolnici, Matejom Zlomislić.

"Sindrom bijele kute je kada dijete ili osoba dođe u bolnicu i vidi liječnika u bijeloj kuti te se odmah prepadne i dobije simptome koje možda inače ne bi imalo, primjerice ubrzan rad srca ili povišen tlak.

Kada vide šarene kute, djeca su opuštenija i doživljavaju vas više kao prijatelja jer nemaju dojam da ste doktor ili medicinska sestra. Smanjuje im se tako stres", odgovorila je voditeljica odjela o tome kako su njihovi maleni pacijenti reagirali na donaciju.

Pročitajte i ovo Donacije na Rebru - 4 Humanitarna akcija U KBC Zagreb stigla vrijedna donacija za liječenje hipotermije novorođenčadi

Pročitajte i ovo Ilustracija Pobuna na društvenim mrežama Eskaliralo višegodišnje nezadovoljstvo roditelja: Što se to događa s pedijatrima u Zadarskoj županiji?

Upitana o tome jesu li na odjelu bijele kute rijetkost, Zlomislić je rekla kako su šarene kute nosili i prije.

"Gesta zagrebačkih osnovnoškolaca je savršena!", zahvalna je pedijatrica. "Svaka im čast na ideji i na svemu što su učinili", poručila im je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene