Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIŠE OD KILOGRAMA

DIVOVSKI LIMUNI IZ OKOLICE ZADRA Od jednog ploda - dvije litre soka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biolozi za ove kapitalce kažu da su posebna vrsta agruma, zovu ih Citrus medica ili četrun. Sadnica je Sikirićima stigla iz zadarskog samostana.

Divovski limuni iznenadili su obitelj Sikirić iz Bibinja kraj Zadra - pojedini plodovi, koji im rastu u dvorištu, teže više od kilograma!

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Rijetku vrstu agruma obitelj uzgaja godinama, no urod im je ove godine kao nikad dosad. Ovakvi su dozreli na suncu. Žute divove mediteranska klima tijekom ovog prosinca baš tetoši.

Biolozi za ove kapitalce kažu da su posebna vrsta agruma, zovu ih Citrus medica ili četrun. Sadnica je Sikirićima stigla iz zadarskog samostana. "Vidi se da valjda ono što je po Božjoj strani, da je dobro blagoslovljeno, nemamo drugo što pričati, haha!", smije se Eugen Sikirić.

I nema tu nikakvih pesticida. Samo čista ekologija. "Imamo zaliha cilu godinu. Za fritule, za kolače, stavimo lipo u škrinju. Ne kvari se, to stoji. I može se iskoristiti tijekom cile godine", kazuje Božena Sikirić.

Na pitanje koliko se otprilike može od jednog limuna napraviti limunade, Eugenia Sikirić odgovara: "Od jednog limuna, pa ja bi napravila, po mom ukusu, 2 litre soka".

Iscijedili smo i mali, obični limun. U jednu smo čašu ulili njegov sok, a u drugu sok njegova divivskog brata. I razlika je itekako vidljiva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene