Biolozi za ove kapitalce kažu da su posebna vrsta agruma, zovu ih Citrus medica ili četrun. Sadnica je Sikirićima stigla iz zadarskog samostana.


Divovski limuni iznenadili su obitelj Sikirić iz Bibinja kraj Zadra - pojedini plodovi, koji im rastu u dvorištu, teže više od kilograma!

Vezani članci Od bivše vojne baze svi digli ruke - 4 Jedna od najatraktivnijih lokacija na obali postala je ilegalno odlagalište: "Mijenjaju se ministri i predsjednici Vlade, ali problemi ostaju" Marko Pupić Bakrač Priveden županijski vijećnik, na Facebooku prijetio bivšem šefu krim policije: "Reckat ćemo te sporo, bit će baš, ono, bolno"

Rijetku vrstu agruma obitelj uzgaja godinama, no urod im je ove godine kao nikad dosad. Ovakvi su dozreli na suncu. Žute divove mediteranska klima tijekom ovog prosinca baš tetoši.

Biolozi za ove kapitalce kažu da su posebna vrsta agruma, zovu ih Citrus medica ili četrun. Sadnica je Sikirićima stigla iz zadarskog samostana. "Vidi se da valjda ono što je po Božjoj strani, da je dobro blagoslovljeno, nemamo drugo što pričati, haha!", smije se Eugen Sikirić.

I nema tu nikakvih pesticida. Samo čista ekologija. "Imamo zaliha cilu godinu. Za fritule, za kolače, stavimo lipo u škrinju. Ne kvari se, to stoji. I može se iskoristiti tijekom cile godine", kazuje Božena Sikirić.

Na pitanje koliko se otprilike može od jednog limuna napraviti limunade, Eugenia Sikirić odgovara: "Od jednog limuna, pa ja bi napravila, po mom ukusu, 2 litre soka".

Iscijedili smo i mali, obični limun. U jednu smo čašu ulili njegov sok, a u drugu sok njegova divivskog brata. I razlika je itekako vidljiva.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju