Šokantna priča dolazi s područja Koprivničko-križevačke županije. Policija je privela roditelje za koje sumnja da su podvodili vlastito dijete. Reporter Dnevnika Nove TV doznao je što se zapravo dogodilo.

Galerija


Istražitelji još uvijek slažu mozaik priče koja je šokirala ne samo stanovnike Podravine nego i cijele Hrvatske. Prvi čovjek krim-policije PU koprivničko-križevačke objasnio je kako je došlo do razotkrivanja mračne obiteljske tajne.

Vezani članci Privođenje, ilustracija (Foto:Pixsell,Dusko Jaramaz) Istarski pročelnik ostaje iza rešetaka: Zagrepčanku tjerao na prostituciju pa je ucjenjivao fotografijama HGSS (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Potraga za nestalim ribičem: Na terenu policija i HGSS, pretražuju jezero kraj Koprivnice

"Do najrelevantnijih informacija koje su pokrenule kriminalističko istraživanje smo došli putem jedne sasvim druge istrage koja se slučajno vezala na istu osobu, odnosno žrtvu", rekao je Romano Vaupotić.

"Cijela stvar je funkcionirala na način da su roditelji doslovno prodavali svoje dijete drugim osobama. Prema onome što smo do sada uspjeli razjasniti je da se to dogodilo najmanje 4 puta, a prodaja je funkcionirala da su roditelji unaprijed dogovarali prodaju svog djeteta za određeni novčani iznos ili materijalna dobra", dodao je Vaupotić. 

Iz policije potvrđuju – cijela priča trajala je najmanje tri godine. Na to kako je moguće da nitko tri godine nije primijetio da se nešto neobično događa s djetetom, policija tvrdi – slučaj je specifičan.

„Žrtve trgovine ljudima ni same nekada nisu u stanju sebe identificirati kao žrtve“, objašnjava Vaupotić.

Žrtva od prije poznata Centru za socijalnu skrb 

Sama žrtva priče od ranije je poznata Centru za socijalnu skrb, a i policije tvrde da su bili više no kooperativni, no da se zbog procedure u ovakvim istragama trgovine ljudima zapravo sve bazira na krim policiji i istrazi koja prati strogu proceduru.

„Mi smo za sada utvrdili najmanje 4 slučaja prodaje samog djeteta, no međutim istraživanje nije završeno i još se neke informacije provjeravaju, pa ćemo vidjeti rezultate“, rekao je Vaupotić na pitanje je li moguće da će se otkriti još ovakvih slučajeva.

Dijete je izdvojeno iz obitelji i predano na skrb određenim tijelima, a problem istražiteljima mogli bi zadati članovi obitelji ukoliko odbiju svjedočiti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr