Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo lakše ozljede

Dvanaest osječkih srednjoškolaca ozlijeđeno u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici osječke Prve gimnazije ozlijeđeni su nedaleko Venecije.

30 kilometara od Venecije sudarila su se četiri automobila i dva autobusa osječkog Panturista. 12 učenika, dva profesora i jedan pratitelj su poslani u bolnice na preventivne preglede te je utvrđeno da imaju uglavnom trzajne ozljede i da su malo natučeni.

Pročitajte i ovo Nastup splitskih profesora - 1 dirljivi prizori Profesori splitske gimnazije nastupom oduševili Hrvatsku: "Vježbali smo pod ključem da nas ne bi skužili" Slika nije dostupna Upisi u srednje škole Previše odlikaša, interes za gimnazije i izumiranje strukovnih zvanja

Osječki srednjoškolci su bili na putu na maturalac u Loret de Mar te svi žele nastaviti putovanje, kako je rekao za Dnevnik.hr Krešimir Škrtić iz Panturista. Iz Osijeka su poslani zamjenski autobusi koji gimnazijalce trebaju odvesti na njihovo odredište i koji su već stigli na mjesto nesreće. 'Još svi učenici nisu završili sa liječničkim tretmanom a nadam se i vjerujem kako će svi nastaviti putovanje. Učenici koji su prošli bez ozljeda nalaze se na jednom odmorištu gdje imaju i trgovački centar te su se sada već oporavili od šoka i dobro se osjećaju', rekao je Škrtić.

Prema prvim neslužbenim informacijama u trenutku nesreće je bilo veliko nevrijeme i gotovo nikakva vidljivost u trenutku nesreće.

Hrvatski veleposlanik u Rimu se anagažirao oko ozlijeđenih

Hrvatski veleposlanik u Rimu Tomislav Vidošević osobno je razgovarao s liječnikom ozlijeđenih hrvatskih državljana, kao i s predstavnicima putničke agencije, a također je izvijestio i predsjednicu Vlade Republike Hrvatske Jadranku Kosor koja se zanimala za situaciju, navodi se u priopćenju.

MVPEI dodaje kako je i Generalni konzulat Republike Hrvatske u Trstu također u stalnom kontaktu s nadležnim talijanskim institucijama u svezi ovog događaja.

Nastavlja se putovanje

'Poslana su odmah dva autobusa iz Zagreba koja će nastaviti putovanje s ostalom grupom. Pričekat će se i ovih petnaest osoba. Po procjeni liječnika, oni će odlučiti da li trebaju nastaviti putovanje ili ne', rekla je Lana Gubić - Kučan iz Panturista.

'Svi maturanti su dobro, oni koji su bili malo ozlijeđeni bili su temeljito pregledani u bolnici u okolici, vrlo blizu mjesta nezgode. Nastavljamo put prema Đenovi, ukrcavamo se na brod i idemo prema Barceloni', rekla je Vlasta Knežević, pedagoginja u nadi da ih ništa loše više neće pratiti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene