Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imovinska kartica

Stan od milijun kuna: Evo koliko je "težak" novi ministar u Plenkovićevoj vladi i nasljednik imućne Dalić

Darko Horvat (Foto: Pixell)
Darko Horvat (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Darko Horvat (Foto: Pixell) Darko Horvat (Foto: Pixell) Foto: Pixell Darko Horvat s Andrejom Plenkovićem i Tomislavom Tolušićem (Foto: Pixell) Darko Horvat s Andrejom Plenkovićem i Tomislavom Tolušićem (Foto: Pixell) Foto: Pixell +0 Darko Horvat (Foto: Pixell) Galerija 1/3 >>
Darko Horvat, nasljednik Marine Dalić u fotelji ministarstva gospodarstva, bio je već ministar poduzetništva i obrta od siječnja do listopada 2016. godine kada je predsjednik Vlade bio Tihomir Orešković, a prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko. U Vladu ulazi kao jedan od siromašnijih članova.

Darko Horvat u Vladu dolazi s mjesta saborskog zastupnika, potpredsjednik je HDZ-a i predsjednik međimurske županijske organizacije. Po imovinskoj kartici, "siromašniji" je od svoje prethodnice u ministarstvu koja je bila jedna od imućnijih članova Vlade.

Prema podacima koje je Horvat prijavio u veljači 2016. godine, stalna mu je adresa u Donjoj Dubravi u Međimurju, ali je prije nekoliko godina kupio stan od 84 kvadrata u zagrebačkom kvartu Trešnjevka koji se procjenjuje na vrijednost od milijun kuna. 2009. godine podignuo je kredit od 135 tisuća eura i ima mjesečnu ratu za kredit od 855 eura. Njegova plaća kao saborskog zastupnika iznosila je 16.622 kune mjesečno.

Supruga s kojom ima dvoje djece radi u Fini i zarađuje 75.872 kuna neto godišnje. Bračni par Horvat ima i kunsku štednju od 80 tisuća kuna te automobil Renault Megane iz 2004. godine.

Radio u ministarstvima i HEP-u

Pročitajte i ovo Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci Ivan Turudić Novi glavni državni odvjetnik Što sve ima Turudić: Stan od 120 kvadrata, auto od 67.000 eura, zarađuje i od liječnika, a sad mu plaća drastično raste

Ovo nije prvi put da Horvat ulazi u državnu upravu. U vladi Tihomira Oreškovića bio je ministar poduzetništva i obrta, a za vrijeme Ive Sanadera i Jadranke Kosor radio je u ministarstvu gospodarstva kao ravnatelj Uprave za obrt, odnosno Uprave za energetiku pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Radio je kao predsjednik Nadzornog odbora HEP-a te predsjednik Nadzornog odbora Plinacra. Bio je i županijski vijećnik u Skupštini Međimurske županije, a kao član uprave od 2012. do kraja 2015. radio je u trgovačkom društvu EnergyPlus iz Ludbrega.

Rođen je 28. rujna 1970. godine u Čakovcu. Diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku, računarstvo i informatiku na Sveučilištu u Mariboru. Te iste 1996. godine zapošljava se u koprivničkoj HEP-Distribuciji gdje radi do 2006. Direktorom HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., 'Elektra' Čakovec imenovan je 1. srpnja 2006. godine.
 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene