Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Milane o Bandiću, 25.3.1996. razveo si se na sudu od supruge Vesne. Izveo si tu operaciju samo da supruga Vesna može otkupiti stan u Preradovićevoj ulici u Zagrebu", napisao je Dario Juričan na Facebooku.


Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao da su on i njegova supruga Vesna kupili stan kćeri novcem od prodaje supruginog stana u Preradovićevoj ulici, Juričan nije propustio priliku da komentira njegovu izjavu.

Vezani članci Bez vode u Zagrebu: Ilustracija - 5 U Zagrebu, gradu s najvećim prirezom u državi, još ima obitelji koje žive - bez vode: "Rekli su da nemaju novca..." Zastave Je li Tomašević smanjio broj zastava po Zagrebu: Novi gaf u metropoli, koliko to sve plaćamo?

Na Facebooku je objavio Ugovor o prodaji stana iz 1997. godine, kojim je stan u Preradovićevoj prodan Bandićevoj supruzi, a koji je, kako tvrdi, bio izvor sredstava za nedavnu kupovinu puno veće i skuplje nekretnine.

Juričanovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Od rastave braka do Šelinog stana u nekoliko složenih koraka

Milane o Bandiću, 25.3.1996. razveo si se na sudu od supruge Vesne. Izveo si tu operaciju samo da supruga Vesna može otkupiti stan u Preradovićevoj ulici u Zagrebu. Vesna Bandić odmah je nakon razvoda podnijela Komisiji za stambene odnose grada Zagreba zahtjev za priznavanje stanarskog prava u Preradovićevoj 13, za stan od 38 m2.

Vesna Bandić tvrdila je da u toj kući živi praktički od rođenja iako je tada živjela s tobom, tada još samo rezačem etiketa u nastajanju, u neboderu u Bužanovoj 41.

Samo dan nakon što je predala zahtjev, Komisija joj usvaja zahtjev za stanarsko pravo i Vesna otkupljuje stan za 35.760kn, što je tada bilo najmanje sedam puta manje od tržišne cijene. Od razvoda braka do kupnje stana u Preradovićevoj prošlo je Milane – ravno sedam dana. Sada Milane vrtiš priču da je supruga Vesna upravo od prodaje tog stana u Preradovićevoj kćeri kupila stan od tvog pajde Šele od 68 m2.

Hvala ti što si nas podsjetio, rezaču etiketa, koju si složenu operaciju bio spreman napraviti za 38 m2. Danas tvoja kćer, majstore magle, zahvaljujući tvom poduzetničkom duhu ima skoro pa duplo kvadrata...

Isplatilo se, Milane, bravo!

Dario Juričan, gradonačelnik svemira
/Hvala Hrvoju Appeltu!/

P.S. Naročito me veseli, Milane, tvoja objava od jučer: 'Nema ničeg spornog u imovinskoj kartici gradonačelnika! Gradonačelnik se drži zakona i zakonske procedure (...) Gradonačelnik uredno, ispravno i na vrijeme unosi promjene u svojoj imovinskoj kartici.'

A gdje su nestali, Milane, svi oni luksuzni satovi Zenith, Cartier, Piaget, IWC....? Kamo su se odmetnuli oldajmeri iz Gruda...? Tko je progutao tri stana kojima si raspolagao i koristio se...? Kako je isparilo 200.000 kn gotovine koja ti je nađena u pretresu ureda i stana?

A slike koje si pokušao sakriti kod Kikaša i zbog kojih ćeš u buksu na odmor na duže vrijeme jer si tražio Vidu Demarin da da lažni iskaz vezano uz te slike?

Ajde, ajde, rezaču etiketa, šalji i dalje medijske objave uredno, ispravno i na vrijeme kako se držiš zakona i procedure, uveseljavaj nas, možeš ti to", napisao je Dario Juričan na Facebooku.

 

Kupili stan kćeri novcem od prodaje stana supruge

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao da su on i njegova supruga Vesna kupili stan kćeri novcem od prodaje supruginog stana u Preradovićevoj ulici. Naime, Vesna Bandić prije nešto više od mjesec dana kupila je stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba na Trgu Petra Petretića za 854.000 kuna.

Stan je kupljen od obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić, a većina novca, 720 tisuća kuna, odmah je isplaćena na račun. Stan na Trgu Petra Petretića kupljen je kćeri zagrebačkog gradonačelnika, koja se nekoliko dana prije Nove godine upisala kao njegova vlasnica.

"Kupoprodajnu cijenu nije određivao gradonačelnik, a novac za kupnju je imovina supruge koja nije bračna stečevina. Gradonačelnikova supruga od prodaje vlastite imovine dala je kćeri novac za kupnju stana", objasnili su iz Grada Zagreba.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju