Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečani postroj

"I ja bih bila vojničica kad narastem"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kakvo naoružanje, opremu i mehanizaciju imaju hrvatski vojnici, iz prve su se ruke uvjerili građani Vinkovaca, Đakova i Bjelovara. Njihove su vojarne u ponedjeljak širom otvorile svoja vrata. Među posjetiteljima - najviše je bilo djece.

Držati pravu pušku u rukama san je mnogih dječaka, ali i djevojčica.

Pročitajte i ovo Luka Grbeša Hrvatski festival Žudija Rimski vojnici okupili se u Loboru: "Znamo da sljedećih 25 godina ovoga neće biti" Borbeno oklopno vozilo Patria - 4 300.000 eura štete Potvrđeno Dnevniku Nove TV: Vojnik koji je vozio Patriju i uzrokovao nezgodu u Petrinji bio je pod utjecajem alkohola

"I ja bi bila vojniči..., voniki..., vojničica kad narastem. I ja bi bila. To je zakon", kažu Helena, Ida i Sara iz Vinkovaca.

Uz ovako odlučne, kako same kažu, vojničice, nema straha za budućnost Hrvatske vojske.

"Stavili smo joj maskirne boje. Kad je vani lišće, kad vojnik uđe u šumu, da se ne prepozna njegovo lice. Razbili smo konturu lica", pojasnio je desetnik Josip Ilijević iz Gardijske oklopno-mehanizirane bojne.

Maskirani i dobro naoružani hrvatski vojnici izazivaju strahopoštovanje, osobito kod mladih.

"Lijepo je pokazati, pogotovo mlađoj generaciji, što sve posjeduje Hrvatska vojska i na što smo sve spremni", rekao je skupnik Ivan Šimić.

Svečani postroj za 10. rođendan Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

"Naš vojnik je dobro obučen i dobro osposobljen i dobro opremljen. U našim međunarodnim aktivnostima, kad se s našim kolegama iz drugih NATO zemalja mjerimo kroz obučni događaj, mogu vam reći da ne zaostajemo ni po jednom pitanju", istaknuo je zapovjednik brigadni general Denis Tretinjak.

Dobro je znati da je nebo iznad Hrvatske - sigurno.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene