Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na četiri godine

Doznajte detalje: MORH zapošljava - primaju 400 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za ugovorni prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu.

U vojničku službu u trajanju od četiri godine prima se 400 kandidata/kandidatkinja za vojnika/mornara, a početak službe je 16. svibnja 2017. godine.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Donjem Dragonošcu - 4 Izvan službe Tragedija u predgrađu Zagreba: Poginuo pripadnik Počasno-zaštitne bojne, oglasio se MORH Marcela Kovačić Tomac "Nije bilo propusta sustava" Stručnjakinja o pet suicida u manje od dva mjeseca u Oružanim snagama: "Ovo će izazvati nove mjere, treba vidjeti što se zaista dogodilo"

MORH ističe da se na natječaj mogu prijaviti kandidati koji zadovoljavaju opće Uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske propisane Zakonom o službi u Oružanim snagama RH te posebne uvjete, i to srednju stručnu spremu, najviše navršenih 27 godina života do kraja 2017. godine i odslužen vojni rok ili uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

Kandidati ili kandidatkinje podnose prijave Područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta ili Središnjici za upravljanje osobljem. Oni sa završenim dragovoljnim vojnim osposobljavanjem ili odsluženim vojnim rokom vlastoručno potpisane prijave trebaju predati u roku od 15 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Prije prijema u službu u Oružane snage Republike Hrvatske svi koji se prijave će proći odabirni postupak u skladu s Pravilnikom o načinu i postupku privlačenja, oglašavanja i odabira za prijam u djelatnu vojnu službi i kadetsku službu. Kriteriji i postupak za utvrđivanje uvjeta propisani su Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske.

Po isteku prvog ugovora, primjeljni kandidati ili kanidatkinje mogu sklopiti drugi ugovor o vojničkoj službi u trajanju do pet i treći ugovor u trajanju do šest godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene