Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iz četiri zračne luke

Croatia Airlines u listopadu povezuje Hrvatsku s 15 europskih odredišta

Zrakoplov Croatia Airlinesa, ilustracija (Foto: Croatia Airlines)
Zrakoplov Croatia Airlinesa, ilustracija (Foto: Croatia Airlines) Foto: Croatia Airlines
U međunarodnom redovitom prometu glavni grad Zagreb bit će izravno povezan s 12 europskih odredišta, iz Splita će se letjeti u 10 europskih metropola, iz Dubrovnika u dva međunarodna odredišta, a iz Rijeke će se i dalje letjeti u München.

Tijekom listopada zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika izravno će povezivati Hrvatsku s 15 međunarodnih odredišta (Amsterdam, Beč, Berlin, Bruxelles, Düsseldorf, Frankfurt, Kopenhagen, London Heathrow, Lyon, München, Pariz, Rim, Sarajevo, Skoplje i Zürich). Putnicima iz navedenih prometnih čvorišta pružaju se povoljne mogućnosti priključnih letova diljem svijeta, osobito na letovima partnera Croatia Airlinesa iz udruge Star Alliance.

Pročitajte i ovo Ilustracija dvije velike zračne luke Zbog oluje: U Europi otkazano više od 200 letova Ilustracija Promjena plana Drama na nebu iznad Hrvatske: Zbog magle nisu mogli sletjeti, a drugi najbliži aerodrom pogodio je potres

U međunarodnom redovitom prometu glavni grad Zagreb bit će izravno povezan s 12 europskih odredišta, iz Splita će se letjeti u 10 europskih metropola, iz Dubrovnika u dva međunarodna odredišta, a iz Rijeke će se i dalje letjeti u München.

U domaćem redovitom prometu zrakoplovi Croatia Airlinesa povezivat će Zagreb s pet hrvatskih zračnih luka (Split, Dubrovnik, Zadar, Pula i Bol na otoku Braču), a nastavljaju se i letovi na linijama Osijek - Split i Osijek - Dubrovnik.

"Nacionalni prijevoznik i u ovim se izvanrednim okolnostima potvrdio kao važan čimbenik prometne infrastrukture Republike Hrvatske, s obzirom na to da ni u jednom trenutku nije prekinuo letenje te je bio jedini avioprijevoznik koji je tijekom epidemiološke krize kontinuirano omogućavao prometnu povezanost Hrvatske sa svijetom i unutar državnih granica. Zrakoplovi tvrtke, podsjećamo, tijekom vrhunca turističke sezone izravno su povezivali Zagreb s 14, Split s 11 i Dubrovnik sa sedam međunarodnih odredišta.

Posebno treba naglasiti kako je sigurnost letenja, odnosno putnika, i dalje prioritet u poslovanju Croatia Airlinesa. Sve mjere zaštite, koje tvrtka provodi od pojave epidemije koronavirusa, u potpunosti su usklađene s odlukama i preporukama javnozdravstvenih tijela i zrakoplovnih vlasti. Za cijelu posadu zrakoplova obvezno je korištenje zaštitne opreme i sredstava (maske, rukavice, dezinficijensi), zrak u putničku kabinu zrakoplova ulazi iz atmosfere i pritom se pročišćava najsuvremenijim filtrima, a zrakoplovi se kontinuirano dezinficiraju. Također, za putnike vrijedi obveza nošenja pokrivala za lice i maski tijekom cijelog boravka u putničkoj kabini, a na raspolaganju su im i dezinfekcijske maramice", piše u priopćenju nacionalnog prijevoznika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene