Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crnogorski ministar pomorstva i prometa Andrija Lompar odbacio je mogućnost da ta zemlja Hrvatskoj u ime ratne odštete ustupi dio vlasništva u crnogorskim zračnim lukama Podgorica i Tivat.


"Nema šanse da se to dogodi", izjavio je Lompar.

Vezani članci Crveni križ Crveni križ objavio kako i gdje građani mogu zatražiti financijsku pomoć za obnovu od potresa Veliki ekonomski gubitak, ilustracija Njemački ministar na udaru kritika zbog nestašice cjepiva: ''Potrajat će još najmanje deset teških tjedana''

On je kazao da ne postoji ni jedna zakonska mogućnost da se ratna odšteta plati akcijama crnogorskih poduzeća, niti mogućnost da se u ime obeštećenja hrvatskim tvrtkama daju koncesije i pravo na izgradnju autocesta u Crnoj Gori, što je neslužbeno predložila hrvatska strana.

Ministar Lompar i ranije je zastupao stajalište da bi odštetu
trebalo platiti iz fonda koji će se formirati prodajom vojne imovine. 

Prošlog tjedna direktor dubrovačke zračne luke Tonči Peović najavio je da će Hrvatska tražiti suvlasništvo u poduzeću "Aerodromi Crne Gore", kao obeštećenje za opljačkanu opremu iz zračne luke Ćilipi, tokom 1991. godine. Vrijednost opljačkane imovine procjenjuje se na 10 milijuna eura.