Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravične nesreće

Crni vikend na cestama: Brzina odnijela četiri života - "Auto udari u nešto, svjetla se ugase i postane nepokretna prepreka u mraku"

Aktualno Galerija Automobilska nesreća - 1 Automobilska nesreća - 1 Foto: rogotin.hr Automobilska nesreća - 2 Automobilska nesreća - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Automobilska nesreća - 3 Automobilska nesreća - 3 Foto: rogotin.hr +0 Automobilska nesreća - 4 Galerija 1/4 >>
Loši vremenski uvjeti i neprilagođena brzina u jednom od udarnih turističkih vikenda ispisuju crnu kroniku. Dvije stravične prometne nesreće su odnijele četiri života od petka navečer, a detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Jelena Rastočić.

Automobili su se sudarili kod čvora Ravča u smjeru Dubrovnika oko 23 sata. Od siline udarca jedan automobil završio je na krovu, a drugi ostao bez prednjeg dijela. "Tri osobe su od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći preminule na mjestu događaja, dok su dvije osobe prevezene u KBC Split", izvijestio je Joško Kurevija iz Policijske uprave Splitsko-Dalmatinska.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Uslijed nevremena Vodostaj Save na stranicama Hrvatskih voda varira, instrumenti pokazuju različite brojke? Doznajemo o čemu je riječ

Neslužbeno, iz jednog automobila poginuo je Zadranin, a iz drugog majka i kći s Kosova, dok se otac i sin bore za život u splitskoj bolnici. Glasnogovornica za KBC Split Kristina Bitanga kaže da "s teškim i po život opasnim ozljedama trenutno se nalaze u jedinicama intenzivnog liječenja. Dijete, 2008. godište je stabilno, a odrasla osoba 1973. godište i dalje je u životnoj opasnosti."

Najčešće se ovakve nesreće događaju po noći i po kiši kada vozilo naleti na vodu na kolniku, kaže sudski vještak za promet Goran Husinec. "Automobil udari u nešto, najčešće u zaštitnu ogradu, auto izgubi struju, svjetla se ugase i automobil postane nepokretna prepreka u mraku. Nakon toga drugo vozilo koje se kreće isto neprilagođenom brzinom nalijeće na njega u punoj brzini i gotovo uvijek dolazi do smrtnih posljedica."

Pročitajte i ovo Brdovec iz zraka - 1 nakon oblinih kiša Zastrašujući prizori iz zraka! Ovako izgleda Brdovec pod vodom

Crni niz nastavljen je u subotu ujutro u Baćini kod Ploča. Kosovski državljanin zbog brzine je izgubio nadzor nad vozilom i zabio se u automobil zaustavljen uz cestu. Usmrtio je državljanina Bosne i Hercegovine i ozlijedio putnicu iz njegovog vozila. Automobil koji je skrivio nesreću potom je sletio s ceste. Vozač je teško ozlijeđen, dok su putnici iz tog vozila prošli bez ozljeda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nevrijeme u Europi VIDEO Poput zime usred ljeta: Ralice na ulicama zbog tuče, prizori su nadrealni

Smjena je gostiju pa su na cestama rijeke automobila. Kolone su na naplatnim postajama, autocestama u oba smjera, oko tunela i turističkih središta. "Gužve i jako puno kiše pada tamo do Zagreba, vozi se po ograničenju“ kaže Muki iz BiH, dok Stjepan iz Njemačke kaže kako ima onih koji voze prebrzo pa bude opasnih situacija. Slovenac Andrej objašnjava kako je put do Lučkog bio "skroz ok" te da nije vidio osobe koje prebrzo voze.

Vremenski uvjeti, mokra i skliska cesta itekako su razlog za oprez vozača, jer umor i brzina neprilagođena uvjetima na cestama najčešći su uzrok stravičnih nesreća.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene