Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U srcu turističke i požarne sezone

Može li bizarnije? Spašavaju živote, a sad im prijeti - deložacija: "Nemamo gdje. Čekamo nadležne da se dogovore"

Aktualno Galerija Vatrogasci pred deložacijom - 5 Vatrogasci pred deložacijom - 5 Foto: DNEVNIK.hr Vatrogasci pred deložacijom - 4 Vatrogasci pred deložacijom - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vatrogasci pred deložacijom - 2 Vatrogasci pred deložacijom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vatrogasci pred deložacijom - 3 Vatrogasci pred deložacijom - 3 Foto: DNEVNIK.hr +4 Marin Pavlović, predsjednik DVD Rijeka Dubrovačka Galerija 1/9 >>
Dok dane provode na požarištima i intervencijama riskiraju živote kako bi spašavali i ljude i imovinu i prirodu - vatrogasci u Dubrovniku moraju brinuti i o krovu nad glavom. Bizarno i žalosno zvuči da dobrovoljnom vatrogasnom društvu prijeti - deložacija, jer prostor u kojem se nalaze nije u gradskom vlasništvu.

DVD Rijeka dubrovačka svakog dana ima dnevno dežurstvo posade na vatrogasnom vozilu. "Radimo od 7 do 19 i tu smo, spremni za intervenciju kad nas zovu", rekao je Božo Vuić iz DVD-a Rijeka dubrovačka.

"Nemamo gdje. Čekamo nadležne da se dogovore", kazao je Antun Pavlović, zapovjednik tog DVD-a. Priznaje da ih je zabrinulo što moraju izaći iz prostora.

U srcu turističke i požarne sezone dobili su obavijest da moraju isprazniti prostore i izmjestiti vozila zbog planiranog izvođenja radova - prostore koji su inače u vlasništvu HEP-a.

"Prvo je bilo do 14. srpnja jer će krenuti popravljati krov, a do 24. da moramo izmjestiti vozila jer će vani biti radovi, što smatramo da je apsurdno jer je poažrna sezona", istaknuo je predsjednik DVD-a Rijeka dubrovačka Marin Pavlović.

Pročitajte i ovo Požar na Čiovu - 6 Uništeno više od 500 hektara Policija objavila kako je došlo do velikog požara na Čiovu: Jedan radnik kazneno prijavljen, a drugi pušten

Zapovjednik dubrovačkih vatrogasaca kaže rok za izmještanje pomaknut je na rujan, ali za ovu situaciju traži trajno rješnje. Apelira na Grad i HEP da se dogovore, jer ova ispostava za Grad je u srcu sezone iznimno važna, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Ima li dogovora i trebaju li vatrogasci izići iz prostora pitali smo HEP, no nismo dobili odgovor. Gradonačelnik tvrdi nitko neće na ulicu.

Pročitajte i ovo U akciji s Kobrama Lov na prekršaje Na terenu s jedinicom kojoj malo tko može pobjeći: Ekipa Dnevnika Nove TV provela je noć s Kobrama

"S obzirom na ugovorne obaveze koje HEP ima i s obzirom na odnos koji je postojao i prije nego sam ja stupio na dužnost - jasno je da se nikako ne može dogoditi da DVD Rijeka dubrovačka iseli iz prostora", rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Samouvjeren je gradonačelnik za prostor koji nije u gradskom vlasništvu, a vatrogasci jedino što žele je sigurna baza na kojoj će čekati izlazak na teren.

 

Više o tom problemu u dubrovačkom DVD-u pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene