Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon oblinih kiša

Zastrašujući prizori iz zraka! Ovako izgleda Brdovec pod vodom

Aktualno Galerija Brdovec iz zraka - 1 Brdovec iz zraka - 1 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite Brdovec iz zraka - 2 Brdovec iz zraka - 2 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite Brdovec iz zraka - 3 Brdovec iz zraka - 3 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite +0 Brdovec iz zraka - 4 Galerija 1/4 >>
Zbog povišenog vodostaja rijeke Save, poplavljeno je područje kraj Zaprešića.

Općina Brdovec koja se nalazi u blizini Zaprešića u kritičnom je stanju. Voda dopire do kuća, a stanovnici su jutros evakuirani.

Ministar Davor Božinović najavio je u petak da su službe najviše zabrinute upravo za to područje jer tamo nema nasipa ni brana

Pročitajte i ovo Policija pred Kninom zaustavila pripadnike HOS-a - 2 Incident zbog Oluje VIDEO Policija zaustavila pripadnike HOS-a, stigle reakcije: "Ovo je cijena hrvatsko-srpske trgovačke koalicije"

Voda je već u naselju, a snimke iz zraka najbolje prikazuju da je situacija zabrinjavajuća.

Uživo iz Brdovca

Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrmac izvijestila je o stanju u Brdovcu te opisala situaciju kao vrlo ozbiljnu. "Nažalost iz nekoliko kuća ljudi su morali biti evakuirani i to zbog toga što su zapravo ostali odsječeni... Ove ceste više nalikuju na venecijanski kanal, a ne na jednu malenu općinu".

Podsjeća na ozbiljnost situacije "zato što se vrhunac vodnog vala tek očekuje, ovdje svi strahuju zbog toga sto su iz Slovenije najavili da će iz svojih akumulacija pustiti vodu i onda bi trebao taj vodni val proći ovuda. Strahuju jer kažu susjedi to znaju činiti sve odjednom, a onda im ta voda dođe odjednom, jako naglo što nikako nije dobro, nadaju se da će ovoga puta ipak to nekako po malo, da će se oni stići pripremiti."

Opisuje kako "voda još uvijek nije ušla u većinu kuća, tek nešto malo u pragove, ušlo je i u podrume, ali zasad ne mogu još ni ispumpavati tu vodu i to upravo zbog toga što voda još uvijek raste, još uvijek nadire pa to nema nikakvoga smisla, treba zapravo čekati da se voda krene povlačiti i onda će moći nešto učiniti... Svi se nadaju da neće biti još neke puno veće štete od ovog što je već sada."

Najnovije informacije pratite na DNEVNIK.hr-u.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene