Direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Zbog medijskih napisa o navodnom zapošljavanju članova HNS-a u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kojem je na čelu HNS-ovac Dubravko Ponoš, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poslat će u Fond upravni nadzor.


"Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obavit će upravni nadzor", rečeno je Hini u Ministarstvu.

Vezani članci Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) Ćorić o osumnjičenim ravnateljima nacionalnih parkova: ''Svaka nezakonitost bit će sankcionirana'' Nella Slavica (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Nova dimenzija kadroviranja pod paskom politike: Stranačka iskaznica najbolja ulaznica za posao u javnim ustanovama

Jutarnji list u dva je navrata objavio podatke o postupku zapošljavanja u toj državnoj instituciji, u kojoj je, kako tvrdi, od dolaska Ponoša na mjesto direktora zaposlen velik broj članova HNS-a, koalicijskih partnera u Vladi Andreja Plenkovića.

Na nedavnom natječaju za zapošljavanje 27 novih radnika u Fondu u drugi krug ušlo je petero HNS-ovaca, a na natječaju iz prosinca 2017. od ukupno petero zaposlenih novih djelatnika, njih četvero imalo je stranačku iskaznicu HNS-a, tvrdi Jutarnji.

Iz Fonda su odbacili sumnje da je riječ o stranačkom zapošljavanju, napomenuvši kako iskaznica neke stranke kandidatima ne može biti "ni povoljan ni diskriminatorni faktor pri zapošljavanju".

Dubravko Ponoš (HNS) direktor je Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od rujna 2017. godine. (Hina)