Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jurčić ili Josipović

SDP bira kandidata za predsjednika Republike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros u 8 sati na 500 biračkih mjesta u cijeloj Hrvatskoj počeli su unutarstranački izbori na kojima članstvo SDP-a između Ljube Jurčića i Ive Josipovića bira svog kandidata za predsjednika Republike Hrvatske.

Pravo glasa ima 34.075 članova SDP-a, a glasovanje će završiti u 20 sati. Kako je najavljeno, prvi preliminarni rezultati očekuju se oko 22 sata. Izbore će nadgledati tri tisuće članova biračkih odbora, te 105 članova županijskih izbornih komisija i središnje izborne komisije, a predsjednik središnje izborne komisije je glavni tajnik stranke Igor Dragovan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Angažiran već neko vrijeme Jurčić sve bliže ulasku u vladu Jadranke Kosor? Slika nije dostupna Nezavisni kandidat Josip Jurčević objavio kandidaturu za predsjednika

>> Mesićeva potpora kandidatima - 'Vjetar u leđa' ili smetnja?

SDP je iz stranačkog proračuna za predstavljanje Jurčića i Josipovića članstvu, kao i za samu organizaciju izbora, izdvojio 200 tisuća kuna. Najveći trošak bila su pisma koja su oba kandidata uputila članovima SDP-a, kao i pismo koje je članstvu uputio sam Dragovan kao predsjednik središnje izborne komisije. Stranka je odluku o unutarstranačkim izborima donijela na sjednici Glavnog odbora SDP-a 20. lipnja. (Hina)

Koga biste radije vidjeli na mjestu SDP-ova kandidata za predsjednika republike?

  • Ljubu Jurčića
  • Ivu Josipovića

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene