Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodan doček

Radnička fronta dočekala Plenkovića zvižducima, župan Koren reagirao: "Razjurit ću ih!"

Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom
Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix
Premijer Andrej Plenković u Koprivnicu je došao na obilježavanje Dana koprivničko-križevačke županije. Tamo su ga transparentima i povicima dočekali članovi Radničke fronte predvođeni Katarinom Peović.

Članovi Radničke Fronte na čelu s Katarinom Peović dočekali su u četvrtak u Koprivnici premijera Andreja Plenkovića zvižducima i transparentima, a dovikivali su mu da je "gori od Franje Tahija". Članove Radničke fronte Plenković je ignorirao, a župan koprivničko-križevački Darko Koren je, piše Jutarnji, uzrujano je rekao: "Kog' vraga oni tu rade!?" i dodao da će ih razjuriti. U tome ga je spriječio predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota, savjetovavši mu da to ne radi jer će "nastati još veći cirkus".

"Gori ste od Franje Tahija. Radnicima dijelite mrvice", dovikivala je Peović u trenutku kad je premijer izlazio iz automobila kako bi prisustvovao svečanoj sjednici u povodu Dana županije.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković "Potpuno se pogubio" Plenković o ostavci Zorana Milanovića: "Butković se sjajno poigrava s kršiteljem Ustava"

Pročitajte i ovo Poruka za AP na zagrebačkom podvožnjaku - 2 Tko je autor? Zanimljiva poruka Andreju Plenkoviću osvanula u Zagrebu, reagirao i Grbin

Na transparentima koje su držali članovi Radničke fronte pisalo je "Radnicima mrvice, a njima bogatstvo" i "Gori ste od Franje Tahija".

Katarina Peović prije toga je održala konferenciju za novinare ispred Podravke gdje je ukazala na loš status radnika u koprivničkoj kompaniji. Istaknula je da radnici ove tvrtke rade za oko 850 eura bruto i žive u siromaštvu. Podsjetila je na slučaj kada je jedna radnica ukrala 12 vrećica Vegete rekavši da "radnici moraju krasti da bi preživjeli, dok Uprava i članovi Nadzornog odbora žive u izobilju, primajući plaće i bonuse koji prelaze milijunske iznose".

Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix

Predsjednici Uprave Podravke Martini Dalić poručila je da želi uvesti porez za najbogatije, kojih ima tek jedan posto od ukupnog stanovništva. U toj grupaciji su ona i njen suprug, kaže Peović.

Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix

Osvrnula se i na stanje rada u Podravkinim pogonima, o čemu su je izvijestili članovi sindikata. Nekoliko radnika posljednjih mjeseci doživjelo je nesreću na radu zbog katastrofalnih uvjeta. Jedna osoba poslana je da radi za strojem za koji nije bila obučena pa joj je smrskana ruka, rečeno je na konferenciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene