Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Potpuno se pogubio"

Plenković o ostavci Zorana Milanovića: "Butković se sjajno poigrava s kršiteljem Ustava"

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Andrej Plenković nalazi se u Vukovaru, gdje je stigao u sklopu predizborne kampanje.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković stigao je u Vukovar u sklopu predizbornih aktivnosti liste HDZ-a i partnera u petoj izbornoj jedinici.

"Osim što krši Ustav, mislim da se Zoran Milanović politički pogubio. To znaju i ljudi na ljevici i ta politička sabotaža kojom je planirao podići potporu ljevici nije uspjela. Ankete upućuju na uvjerljivu pobjedu HDZ-a. Prošli put smo mi i Restart koalicija, prema anketama, bili blizu, a mi smo na izborima prošli 25 posto bolje", rekao je Plenković na konferenciji za medije.

"Čovjek je remetilački faktor. Ne poštuje ni Ustav ni zakone i daje jako loš primjer drugim ljudima", dodao je.

Komentirao je i tvrdnju da su HDZ-ovci lopovi

"Prepotstavljam da to misli o sebi pa procijira na druge. Oni koji nisu utakmici ne zanimaju me. Ne bavim se njime, nego hrvatskim građanima i ekonomijom", napomenuo je Plenković.

Pročitajte i ovo Poruka za AP na zagrebačkom podvožnjaku - 2 Tko je autor? Zanimljiva poruka Andreju Plenkoviću osvanula u Zagrebu, reagirao i Grbin

Ustvrdio je da ne zna otkud ministru Olegu Butkoviću informacija da će Milanović podnijeti ostavku na mjesto predsjednika.

"Ne znam, ne zanima me. Ja se ne bavim njime, a Butković se sjajno poigrava s kršiteljem Ustava", smatra predsjednik HDZ-a.

Plenković održao govor

Prije konferencije za medije, Plenković je održao govor pred okupljenim simpatizerima HDZ-a.

"Kad sam čuo za 'briljantnu' ideju vlade nacionalnog spasa, mislio sam da je neka zabuna, a onda sam shvatio da Hrvatskoj treba spas. Treba nam spas od Pelješkog mosta, od autoceste od Lekenika do Siska, od LNG terminala na Krku, od Vlade koja je u Hrvatskoj do kraja desetljeća osigurala 25 milijardi eura bespovratnih sredstava", rekao je sarkastično.

"Treba nas spasiti od članstva u OECD-u, od gospodarskog rasta, od najvećeg kreditnog rejting ikad. Stvarno zaslužujemo da Hrvati potraže spas od ekipe koja je već imala šansu vladati Hrvatskom", dodao je.

"Ne treba nam spas, a kamoli katarza ekipe koju predvodi Zoran Milanović. Čovjek nas već godinama sramoti, gura nas u ruski kamp, umjesto da slijedi politiku Vlade", zaključio je.

Pročitajte i ovo Rijeke pravde u Splitu Predizborni skup Koalicija Rijeke pravde iz Split poručila: "Izgradit ćemo 15.000 stanova za najam!"

Predsjednik HDZ-a je nabrojao i ulaganja Vlade u branitelje te najavio da će ''nastaviti ulagati u one koji su za hrvatsku demokraciju dali najviše''.

"Pozivam vas da 17. travnja budemo na razini zadatka. Mi smo uvijek obećavali manje, a isporučili više. Neki drugi nisu u stanju objasnili kojim bi sredstvima realizirali svoje ciljeve. Ne riskirajmo egzibcionistima i koji rade neideološku koaliciju. Na raspršujte glasove na krajnju desnicu koja nije podržala našu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović'', aludirajući pritom na Domovinski pokret.

"Neki krajnji desničari dovode Milanovića i ljevicu na vlast, a oni ih sažvaču i bace na pod kao čik", rekao je Plenković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene