Obavijesti Pretražite Navigacija
Već treći put

Nakon potresa: Hrvatska šalje Turskoj pomoć u vrijednosti od 350.000 eura

Hrvatska potresom pogođenoj Turskoj šalje 40 stambenih kontejnera, 60 kreveta i 120 madraca čiji je prijevoz do Istanbula organiziralo Ravnateljstvo civilne zaštite vlakom HŽ Cargoa.

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut kazao je u petak na pripremama za polazak vlaka na prostoru bivše Željezare Sisak da je ovo treće slanje pomoći Turskoj, nakon humanitarnog kamionskog konvoja iz veljače te odlaska pripadnika intervencijske postrojbe za potrage i spašavanja unesrećenih.

Vrijednost kontejnera, kreveta i madraca je oko 350.000 eura, dok će dodatni iznos transporta od oko 68.000 eura biti refundiran iz Mehanizma unije za civilnu zaštitu, kazao je Trut.

Pročitajte i ovo Istanbul Turska u strahu Prijeti li Istanbulu potres nezamislivih razmjera? "Tako je blizu. To je samo vjerojatnost, ali vjerojatnost je velika"

Pročitajte i ovo Kemal Kilicdaroglu, predsjednik Republikanske narodne stranke Šestorica za stolom Raspala se turska oporba uoči izbora: "Ova koalicija više nije platforma zdravog razuma"

Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa koji je uz državna tijela sudjelovao u nabavi pomoći, istaknuo je da na ovaj način iskazujemo solidarnost s ljudima koji su u potrebi.

Zahvalio je svima koji su prepoznali Hrvatski Caritas i preko njega do sada darovali za potrebe stradalih u Turskoj oko 550.000 eura, dok je pomoć Caritasa u okviru današnjeg konvoja 114.000 eura.

Na ispraćaju konvoja bio je i turski veleposlanik u Hrvatskoj Yavuz Selim Kiran koji je izrazio veliku zahvalnost Vladi RH na svim oblicima pomoći.

U Civilnoj zaštiti ističu da je ovo i uzvratna prijateljska gesta zbog ranije turske pomoći Hrvatskoj nakon potresa u našoj zemlji kada su poslali 200 kontejnera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene