Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Dusko Jaramaz)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Dusko Jaramaz) Foto: Pixsell, Dusko Jaramaz

Policija sumnjiči 58-godišnjaka da je krivotvorio oporuku i predao ju odvjetnici ne bi li stekao materijalnu korist nakon smrti hrvatske državljanke.


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Krivotvorenje isprave“ i „Davanje lažnog iskaza“.

Vezani članci Očevid nakon pucnjave u Dubrovniku - 7 Liječnici se bore za živote žene i muškarca koje je upucao vlastiti sin, Dubrovčani u šoku: ''To je strašno. Ne daj Bože ni najgorem neprijatelju'' Ilustracija Policajci ga zaustavili zbog alkohola pa zaključili da baš njega danima traže

Sumnja se da je između rujna i prosinca 2016. osumnjičenik u odvjetničkom uredu na Medveščaku odvjetnici dao neoriginalnu oporuku hrvatske državljanke, kojom je nakon njene smrti ostavinskim postupkom trebao postati nasljednik u dijelu njezine ostavine. Odvjetnici je također rekao i kako je bio izvanbračno dijete njezine klijentice, što nije bila istina. 

Odvjetnica je oporuku predala javnom bilježniku koji ju je proglasio te je osumnjičeni i na ročištu i na kasnijim raspravama neistinito navodio da je oporučni nasljednik, a sve kako bi se domogao njezine imovine na štetu zakonskih nasljednika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.