Na godišnjoj razini uštede se broje u tisućama kuna.


Tri mjeseca uzastopno padaju cijene goriva. To vozači ne pamte više od deset godina. U odnosu na prošlu godinu za isti iznos novca možete prijeći oko 150 kilometara više, odnosno u kunama - uštedjeti za cestarinu od Zagreba do Rijeke i to u oba pravca.

Vezani članci Cijene goriva, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Novi udar na vozače: Gorivo opet poskupjelo Pale cijene goriva (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Pojeftinilo gorivo: Eurosuper u prosjeku povoljniji za 13 lipa, još je uvijek jeftiniji od dizela

I ovog utorka - toči se jeftinije. Marijan, puno vozi i kaže - ušteda je vidljiva.

'Oko 15 tisuća godišnje, osjeti se jako, jako se osjeti na benzinu i potrošnji tako da stvarno je u redu, po meni bi nafta još trebala ići dolje obzirom na tržište u svijetu, da nafta pada, trebalo bi još ići dolje', kaže Marijan.

Čermak traži ostavku ministra Vrdoljaka: 'Akcija Oktan provedena je nestručno i mimo propisa'

Prošle godine u srpnju, kada je cijena goriva bila na vrhuncu, uz prosječnih 40 litara, za koje ste morali izdvojiti 445 kuna mogli ste stići do Makarske. Danas, s istim iznosom, vaš put produljen je za oko 150 kilometara, što znači da će vam se lampica rezerve upaliti tek u Dubrovniku.

Na godišnjoj razini uštede se broje u tisućama kuna. Prosječnom vozaču u novčaniku bi s ovakvim cijenama moglo ostati i do 3 tisuće kuna.

Novom pojeftinjenju veseli se i Bruno. Puno se vozi i svaka kuna dobro dođe.

Benzin ispod 9 kn prvi put od prosinca 2010. godine

'Ja potrošim 1000, 1500 kuna na gorivo mjesečno tako da meni ovo puno znači, ja uštedim 200, 300 kuna sad otkad su počele padat cijene', rekao nam je Bruno.

Jeftinije litre razveselile su mnoge vozače no onaj najavljeni val pojeftinjenja ostalih usluga za sada ne treba očekivati

No, još niže cijene goriva, prema riječima stručnjaka, možemo očekivati i dalje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook