Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražit će odštetu

Čermak traži ostavku ministra Vrdoljaka: 'Akcija Oktan provedena je nestručno i mimo propisa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podsjetimo, tri od četiri benzinske postaje koje nisu prošle na ispitu kvalitete u sklopu akcije Oktan bile su Croduxove. Oni su sada na vlastiti zahtjev proveli dodatne analize.

'Međunarodni laboratoriji potvrdili: Crodux gorivo je vrhunske kvalitete i nadmašuje hrvatske standarde', priopćili su iz Crodux-a u četvrtak. Vlasnik Croduxa Ivan Čermak na konferenciji za medije u četvrtak poručio je da traži ispriku i ostavku ministra Ivana Vrdoljaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražit će ogromne odštete Čermak uzvraća udarac Vrdoljaku Slika nije dostupna Kvaliteta goriva na crpkama Vrdoljak pojašnjava zašto je želio 'Akciju Oktan', Čermak najavio tužbu

Podsjetimo, tri od četiri benzinske postaje koje nisu prošle na ispitu kvalitete u sklopu akcije Oktan bile su Croduxove. Nakon objave ove informacija, vlasnik Croduxa Ivan Čermak poručio je kako će novim analizama dokazati ispravnost goriva, nakon čega će tužiti ministra Ivana Vrdoljaka.

Čermak popravlja imidž, a ministar Kotromanović pozira

Sada su izvijestili da su stigli rezultati analiza kontrolnih uzoraka dizelskog goriva obuhvaćenog akcijom. 'Analiza je na zahtjev Croduxa provedena u tri međunarodna ispitna, neovisna akreditirana laboratorija', priopćili su.

Analize su, kako tvrde, 'pokazale da su testirana dizelska gorica s Crodux benzinskih postaja vrhunske kvalitete te u potpunosti ispunjavaju i navodno sporni uvjet filtrabilnosti s vrijednostima od minus 16 Celzijevih stupnjeva a dvije benzinske postaje, odnosno minus 15 na jedno benzinskoj postaji.

Također, tvrde i kako Zavod za ispitavanje kvalitete (ZIK) nema potrebne akreditacije za analize koje je radio u akciji Oktran, a to im je, navode, potvrdila Hrvatska akreditacijska agencija.

Vrdoljak pojašnjava zašto je želio 'Akciju Oktan', Čermak najavio tužbu

Poručili su i kako je akcija Oktan provedena 'nestručno i mimo propisa', te da je cijeli slučaj Crodux-u nanio višemilijunske štete pa će zaštitu, kako su i ranije najavljivali, potražiti na sudu. Planiraju tražiti odštetu jer smatraju da im je nanesena 'velika poslovana šteta te je izravno ugroženo više od 800 radnih mjesta u Crodux mreži'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene