Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Češkom Airbusu u zraku eksplodirao motor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prava drama odvijala se preksinoć na letu 8309, kada je tijekom polijetanja zrakoplova Airbus 321 češke kompanije ČSA sa 159 putnika i 7 članova posade u zraku eksplodirao lijevi motor, a zbog curenja goriva istodobno je na krčkom aerodromu izbio manji požar.

Pilot je samo s jednim motorom uspio doći do Pule, gdje je prinudno prizemljio avion.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

U cijelom događaju nije bilo ozlijeđenih, a požar je brzo ugašen.

- Nakon eksplozije motora uslijedilo je automatsko gašenje, a zbog curenja goriva na riječkoj pisti je izbio manji požar, zbog čega je bila smanjena vidljivost pa se avion nije mogo vratiti na uzletište - rekao je Dinko Vodanović, istražitelj zračnih nesreća pri Ministarstvu mora, prometa i turizma. 

Dodaje da se devetoročlana češka posada izuzetno dobro snašla, te je u 22.55 sati samo s jednim motorom sletjela u pulsku zračnu luku, te su svi putnici već u 23 sata napustili zrakoplov.

Avion je na relaciji Rijeka - Prag prevozio češke turiste, među kojima je bilo puno djece. Svi su putnici iskrcani i već u 5 sati zamjenskim zrakopolvom prevezeni u Češku.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene