Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekanje ulaza u Hrvatsku

Iscrpljeni vozači kamiona u dugim kolonama kuhaju ručak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuću vozača kamiona u desetak kilometara dugoj koloni ispred hrvatsko-srpske granice u Batrovcima i jučer su čekali na vrućem asfaltu.

Velik dio vozača kamiona koji čekaju na granici prenoćit će na autoputu. Među njima će sigurno biti i Todor Angelov, Nedelko Dimitrov i Ivo Stojanov, bugarski vozači čije je kamione policija jučer podne preusmjeravala u zaustavnu traku na rep beskonačnog kamionskog niza, piše Blic.

Pročitajte i ovo Nesreća, ilustracija Ako se dogodi nesreća Vozači koji imaju kasko osiguranje ovo trebaju znati: Što učiniti ukoliko vam osiguravatelj ne želi isplatiti odštetu U svijet profesionalnih vozača s 18 godina - 2 EUROPA MIJENJA PRAVILA Hoće li autobuse moći voziti i 18-godišnjaci? "Mislim da je to prevelika odgovornost"

'Kakav je ovo paradoks. Dolazimo iz Europske unije i ne možemo ući u Europsku uniju!', čude se Bugari. Njihov zemljak Kruma Antov, koji je već nekoliko sati u koloni, kaže da je prespavao pred Pirotom, ali sljedeća noć mu ne gine u Bratovcima. Srećom, opskrbio se vodom i hranom u čemu ne oskudijevaju ni tri turska vozača koji sjede u hladu kamiona i piju čaj.

>> Linić o kolonama kamiona: Najveći problem bila je nespremnost špeditera

Njihov zemljak Sadulah Jilmazturk već se dobro zabrinuo za robu koju vozi u Njemačku. Mora uključivati motor zbog hladnjače i već mu ponestaje goriva. U još većem problemu je Mišo Gluhović koji iz Grčke koji putuje u Zagreb. On vozi lubenice, a na putu je od ponedjeljka. Koloni se priključio jučer u zoru.

'Prevozim 24 tone lubenica, ako išta ostane od njih. U 35 godina koliko vozim ovo nikada nisam ni vidio ni doživio', rekao je Mišo. Policija iz kolone izdvaja kamione sa kvarljivom robom i sprovodi ih po prioritetu, ali njega su zaobišli.

Jašar Bile iz Turske pomirio se sa sudbinom i kao da je znao što ga čeka, napunio je do vrha napunio malu kuhinju na šasiji kamiona, a tu je i mini-cisterna sa vodom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene