Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'SItuacija se rješava'

Linić o kolonama kamiona: Najveći problem bila je nespremnost špeditera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić ocijenio je kako bi već sutra situacija s gužvama na graničnom prijelazu Bajakovo trebala biti riješena te ustvrdio kako je najveći problem bio nepripremljenost špeditera.

'Bio je jedno vrijeme problem veze i novog sustava elektroničke obrade podataka, ali u najvećem dijelu problem je bio u nespremnosti špeditera, posebice na Bajakovu', rekao je Linić na sjednici Vlade komentirajući velike kolone kamiona protekla dva dana.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Ilustracija Prometne gužve Kamioni u koloni čekaju pred ulazom u Sloveniju

Dodao je da su poslani dodatni špediteri te vjeruje da će se već danas problem na Bajakovu riješiti i da će već sutra 'situacija biti drukčija'.

Linić se na probleme na Bajakovu osvrnuo prilikom donošenja odluke o osnivanju četiri područna carinska ureda - u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu, umjesto dosadašnjih sedam carinarnica.

Vlada je odluku o novoj organizacijskoj strukturi Carinske uprave morala donijeti jer je s pristupanjem Hrvatske Europskoj uniji, 1. srpnja, dosadašnje nacionalno postupanje na graničnoj crti Hrvatske postalo postupanje na vanjskim granicama EU.

>> 'Čekam 38 sati, umorniji sam no što bih bio da radim'

Stoga je Vlada donijela i uredbu o klasifikaciji radnih mjesta, carinskih zvanja i vrijednosti koeficijenata složenosti poslova carinskih službenika, kao i uredbu o radnim mjestima ovlaštenih carinskih službenika kojima se zbog složenosti poslova staž osiguranja računa u povećanom trajanju - svakih 12 mjeseci provedenih na navedenim radnim mjestima računa se u staž osiguranja kao 14 mjeseci.

Odluke odmah danas stupaju na snagu, a time je, naglasio je Linić, u potpunosti izvršen proces restrukturiranja carine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene