Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba se rashladiti

Čeka nas 'pakleni' vikend i temperature do 40 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Europe, inače, vladaju velike vrućine. Baš kao i u Hrvatskoj. Dolazi nam novi toplinski udar. Subota, nedjelja i ponedjeljak bit će iznimno vrući. Negdje će se živa popeti blizu 40 stupnjeva. No već danas mnogima nije bilo lako.

Kad se u moru možete osvježiti, visoke temperature lakše je izdržati. No na plažama bi svi trebali pripaziti jer je UV zračenje vrlo visoko.

Pročitajte i ovo Građani traže spas od vrućine u Zadru Pripazite Vrhunac je toplinskog vala! Cijeli Jadran u crvenom, vrijeme je opasno: Pogledajte kad stiže osvježenje Slika nije dostupna Povećana potrošnja vode i struje Velike vrućine: Ekstremna potrošnja struje i vode!

Danas su temperature gotovo svugdje u Hrvatskoj bile iznad trideset. No neki i po ovim visokim temperaturama moraju raditi na otvorenom. 'Snalazimo se tako da počinjemo malo ranije prije baš ono upeče sunce i dosta tekućine, pogledaš ovako gdje ima malo hlada i pripaziš na marendu da nije malo žešća, da je ono, malo blaža marenda i to je to, nema druge, i dosta vode', kaže Ante Rogulj, radnik Parkova i nasada.

Uz dosta vode, voće je za mnoge spas. Oni iz unutrašnjosti Dalmacije, moraju naći alternativu osvježenju u moru. Zato Triljani osvježenje pronalaze u Cetini, koja je dosta hladnija od mora. 'Pa hladna je, osvježavajuća, ovako dobra za okupati se', kaže jedan mještanin.

Dolazi nam 'pakleni' vikend. U iduća tri dana temperature bi se mogle približiti 40 stupnjeva Celzijevih. Stoga svi trebaju pronaći najbolji način za rashlađenje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene