Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremite se

Čekaju nas oblačni dani, povremeno pljuskovi i grmljavine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas će u čitavoj Hrvatskoj biti pretežno oblačno povremeno s kišom ili pljuskovima s grmljavinom. Najviše sunčanih razdoblja očekuje se u Slavoniji.

Iako se najviše sunčanih razdoblja očekuje u Slavoniji i tamo će mjestmice će biti pljuskova i grmljavine, osobito prema kraju dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a na Jadranu većinom umjereno jugo, na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23, u Slavoniji i Dalmaciji od 23 do 27°C.

Zagreb danas

U Zagrebu će danas biti pretežno oblačno s kraćim sunčanim razdobljima. Povremeno će biti kiše, ili pljuskova s grmljavinom. Vjetar većinom slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od oko 20°C.

HAK: Zbog bure na Jadranskoj magistrali zabranjen promet za I. skupinu vozila

Na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zbog bure je zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je jutros HAK.

Jak vjetar puše i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića, no autocesta je otvorena za sva vozila.

U većem dijelu zemlje vozi se po mjestimice mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima. U Slavoniji ponegdje ima i magle, smanjena je vidljivost na dionicama autoceste A3 Bregana-Lipovac između Novske i Lipovca. Upozoravaju se vozači da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Povremene smetnje ili kraći zastoji mogući su na Jadranskoj magistrali (D8) od Novog Vinodolskog do Klenovice, kod Omiša, od Živogošća do Ploča, gdje se zbog radova vozila propuštaju naizmjence.

Tijekom dana uz povremenu kišu vozit će se po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. Na graničnim prijelazima ne očekuju se poteškoće, no mogući su problemi u trajektnom i katamaranskom prometu zbog najavljenog juga.

Hrvatska: Prognoza za sutra

U čitavoj Hrvatskoj sutra će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, a uglavnom na Jadranu i grmljavinom. Vjetar slab, u Slavoniji do umjeren jugoistočnjak. Najviša temperatura između 17 i 22, u Slavoniji i Dalmaciji od 22 do 25°C.

Sutra će u Zagrebu biti pretežno oblačno povremeno s kišom. U srijedu djelomično razvedravanje, ali su i dalje mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi s grmljavinom, osobito poslijepodne. Vjetar uglavnom slab. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna u utorak oko 20, u srijedu oko 22°C.   

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene