Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet u svom elementu

U svom stilu: Evo kako je Čačić komentirao manjak investicija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čačić je nizak priljev investicija u Hrvatsku prokomentirao na sebi svojstven način. 'To je kao da smo se, primjerice, vaša kolegica novinarka i ja upoznali prije nekoliko dana pa da se uspostavi da je ona trudna, a onda mene optužite da sam ja za to kriv.'

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić uveličao je proslavu 20. godišnjice vozačkih ispita u Republici Hrvatskoj. Ali, pored slavljeničkog tona, novinare su zanimale i gospodarske aktualnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostavka u slučaju neuspjeha Čačić si pomaknuo rok: Sad je u ožujku iduće godine Slika nije dostupna Milijarda eura Ovo je plan za oživljavanje gospodarstva!

>> Čačić o investicijama: Nisam zadovoljan ni sa sobom, moglo se bolje!

Na pitanje kako komentira nizak priljev investicija u Hrvatsku, Čačić je ispalio u svom stilu. 'To je kao da smo se, primjerice, vaša kolegica novinarka i ja upoznali prije nekoliko dana pa da se uspostavi da je ona trudna, a onda mene optužite da sam ja za to kriv. Nedavno doneseni Zakon o poticanju investicija donijet će rezultat, ali treba vremena. Njime smo za dva puta poboljšali uvjete za dolazak investitora u Hrvatsku', rekao je Radimir Čačić. A onda i konkretno.

'Uskoro u Hrvatsku dolazi predsjednik Teve, vlasnika Plive, za Europu. Odlučeno je da će baš u Zagrebu biti 'back office' Teve za ovaj dio Europe, a u tom smo natječaju pobijedili jednu državu koja je poznata po privlačenju stranih investicija, a upravo je to rezultat novog Zakona o poticanju investicija', kaže Čačić.

'Također, za mjesec dana počinju radovi na novoj tvornici AD Plastika, koja je također izabrala Hrvatsku za gradnju novog pogona. Od većih investicija nastavljaju se projekti gradnje Ikeina centra u Rugvici i projekt golf-terena na Srđu', zaključio je Čačić.

Hrvatski autoklub proslavio je 20. godišnjicu izdavanja vozačkih dozvola. Od tada je do danas više od dva puta smanjen broj poginulih na cestama, na 9,7 poginulih na 10.000 stanovnika lani, što je do sada najbolji rezultat. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene