Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov

Burnih sedam dana iza nas: Trump pred sudom, Pentagonu ukradeni podaci, a ZET-u tramvaj

Aktualno Galerija Ivana Pezo Moskaljov Ivana Pezo Moskaljov Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Foto: DNEVNIK.hr Jakov Milatović Jakov Milatović Foto: DNEVNIK.hr Pregled tjedna 09.04.2023 - 1 Pregled tjedna 09.04.2023 - 1 Foto: DNEVNIK.hr +4 Pregled tjedna 09.04.2023 - 2 Galerija 1/9 >>
Novinarka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov napravila je pregled burnog tjedna za nama.

More se diglo - nebu pod oblake! Ne da se i ne da zima usred proljeća... Divljao je olujni vjetar, 'mrsio' račune.

Nove nestvarne scene dolaze iz SAD-a: bivši američki predsjednik Donald Trump s optužnicom pred sudom. Od afere s porno glumicom i plaćanja pozamašne svote za njezinu šutnju do bivše Playboyeve zečice i priče o tajnom djetetu...

Slavila se pobjeda novog crnogorskog predsjednika. Jakov Milatović porazio je Milu Đukanovića. Obećao bolje odnose sa susjedima, europski put. Iako slavlje njegovih pristaša budi sumnju u to...

"Svatko vidi ono što želi da vidi - ja sam tu večer vidio dostojanstvenu pobedu i slavlje s crnogorskim i europskim zastavama", rekao je Milatović.

I u ostatku svijeta - pisala se povijest. Finci su u krilu NATO-a. Šveđani se raspisali o favoritima za novog glavnog tajnika vojnog saveza. Među njima i hrvatski premijer.

Pročitajte i ovo Donald Trump povijesna optužnica Trump se obratio iz svoje rezidencije: "Nisam mislio da je to moguće"

Za to su se vrijeme vojni saveznici zblamirali. Pentagon popalio alarme nakon što je netko na internet stavio hrpu obavještajnih podataka o ratnim planovima za Ukrajinu.

Kao u špijunskom filmu ubijen je ruski vojni bloger Vladlen Tatarski. Smrtonosni poklon dobio je od 26-godišnje Ruskinje, ekspresno uhićene.

I europski tužitelji imaju pune ruke posla. Sumnja da je cijena riječke sortirnice otpada 'napuhana' - dovela ih je do gradske uprave i komunalnih službi. I nagrađivanog međimurskog poduzetnika Đuru Horvata.

A u Splitu pobuna. Digli su metle i škovacere u zrak - da bi isposlovali 100 eura veće plaće. Grad je "ugasio" štrajk. A činilo se da dogovora neće biti - nakon što je kamionima blokiran izlaz.

Šaljivdžiji koji je usred Zagreba ukrao tramvaj... Da, da, baš tramvaj, provozao se i ostavio ga - brzo su ušli u trag. ZET je pokrenuo internu istragu. A srednjoškolcu zasigurno više nije smiješno ako je shvatio da mu prijete i do 3 godine zatvora.

Policija je branila prepisku u "whatsapp grupi" oko protjerivanja migranata zatečenih u ilegalnom prelasku granice. Do poruka je došao međunarodni tim novinara. Postupci policije - MUP-u nisu sporni.

Pročitajte i ovo Uhićen kradljivac tramvaja - 3 Pronađen u drugoj županiji Je li zakazao sustav? Kradljivac tramvaja u Zagrebu - srednjoškolac: Prijeti mu do tri godine zatvora

Država je riješila i borbu oko kutinske Petrokemije. Našli kompromis s Turcima koji već mjesecima čekaju pred vratima tvrtke! Ali u zaštiti nacionalnih interesa jednog ministra nije se moglo nadmašiti.

"Ova ovdje značka koju nosim na odijelu, nije radi šminke i tu leži moja lojalnost i ne postoji pritisak koji će me zaustaviti u obrani hrvatskih interesa i građana", rekao je Davor Filipović.

Ne stišava se ni Ivica Todorić. Ponavlja da je u priči oko Agrokora žrtva zavjere i uvjerava - ulazi u političku arenu!

Inflacija je pojela veliku većinu iz uskrsne košarice i s blagdanskog stola. Ali, čini se, malo tko je u ove dane razmišljao o dubini novčanika. I naši bi stari rekli - bolje da propadne selo nego običaji. Ma koliko za blagdansku sreću bili dovoljni - ljubav i zajedništvo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene