Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uskok je pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv 48-godišnjeg bugarskog državljanina osumnjičenog za krijumčarenje više od 113 kilograma hašiša i ekstrakta konoplje, izvijestilo je u srijedu tužiteljstvo.


Okrivljenika Uskok tereti da je od početka 2019. godine pa do ožujka u Bugarskoj, Italiji te drugim državama povezao u zajedničko djelovanje više osoba iz Bugarske i drugih država s ciljem nabave, prijevoza i preprodaje velikih količina smole konoplje, takozvanog hašiša, te ekstrakta konoplje unaprijed dogovorenim kupcima na ilegalnom tržištu u Italiji.

Vezani članci Njemački ovčar Wolf na granici pronašao kilogram heroina - 3 Zaslužio je povišicu! Ovčar Wolf na granici pronašao kilogram heroina, uhićen 69-godišnjak Pali dileri iz Novog Zagreba - 1 Pao dilerski dvojac iz Novog Zagreba: Policija u stanovima pronašla gotovo 13 kilograma marihuane, kokain, MDMA tablete...

Optužen je da je, zajedno s drugim osobama, pribavio 113,2 kilograma hašiša te 330 mililitara ekstrakta konoplje te da je radi skrivanja i prijevoza droge s drugim osobama nabavio posebno preuređeni automobil marke Mercedes bugarskih registarskih oznaka. U posebno izrađenom spremniku u automobilu sakrili su drogu upakiranu u 270 paketa.

Tužiteljstvo tvrdi da se radi prijevoza i daljnje preprodaje droge dogovorenim kupcima uputio prema Italiji po unaprijed dogovorenoj ruti preko Srbije i Hrvatske, ali je 25. ožujka 2019. prilikom carinske i policijske kontrole zatečen s drogom i uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika, navodi Uskok. (Hina)