Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uskok je pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv 48-godišnjeg bugarskog državljanina osumnjičenog za krijumčarenje više od 113 kilograma hašiša i ekstrakta konoplje, izvijestilo je u srijedu tužiteljstvo.


Okrivljenika Uskok tereti da je od početka 2019. godine pa do ožujka u Bugarskoj, Italiji te drugim državama povezao u zajedničko djelovanje više osoba iz Bugarske i drugih država s ciljem nabave, prijevoza i preprodaje velikih količina smole konoplje, takozvanog hašiša, te ekstrakta konoplje unaprijed dogovorenim kupcima na ilegalnom tržištu u Italiji.

Vezani članci Dubravko Klarić, kriminalist Stručnjak objasnio kako je pao Hrvat optužen za švercanje 180 kilograma kokaina: "Naši kriminalci više nisu samo mazge..." Ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Policija objavila detalje velike akcije u Istri: Uvozili luksuzne aute i oštetili proračun za 4,3 milijuna kuna

Optužen je da je, zajedno s drugim osobama, pribavio 113,2 kilograma hašiša te 330 mililitara ekstrakta konoplje te da je radi skrivanja i prijevoza droge s drugim osobama nabavio posebno preuređeni automobil marke Mercedes bugarskih registarskih oznaka. U posebno izrađenom spremniku u automobilu sakrili su drogu upakiranu u 270 paketa.

Tužiteljstvo tvrdi da se radi prijevoza i daljnje preprodaje droge dogovorenim kupcima uputio prema Italiji po unaprijed dogovorenoj ruti preko Srbije i Hrvatske, ali je 25. ožujka 2019. prilikom carinske i policijske kontrole zatečen s drogom i uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika, navodi Uskok. (Hina)