Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meteoalarm

Budite na oprezu: U dvije regije danas jako grmljavinsko nevrijeme

Meteoalarm
Meteoalarm Foto: DHMZ
U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, lokalnih pljuskova će već od jutra biti većinom u Međimurju i Hrvatskom zagorju, a popodne i drugdje, osobito u zapadnim krajevima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

U dvije hrvatske regije u ponedjeljak se očekuju jaki pljuskovi praćeni grmljavinom, izvijestio je DHMZ. U sjevernim dijelovima zemlje upaljen je žuti meteoalarm, a jaka kiša najavljena je i u zagrebačkoj i karlovačkoj županij.  

Na Jadranu sunčanije. Malo kiše može pasti gdjegod na sjevernom dijelu, dok će u Dalmaciji prevladavati vedro.

Meteoalarm Meteoalarm (Foto: DHMZ)

Vjetar slab i umjeren istočni i sjeveroistočni, a duž obale će sredinom dana zapuhati vjetar s mora. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 32 Celzijeva stupnja.

Pročitajte i ovo Kiša na Stradunu - 14 Vremenska prognoza Nastavlja se nestabilno vrijeme: Pogledajte gdje će biti najviše sunca, a gdje će vam trebati kišobrani

Upozorenje iz HAK-a

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Na A1 Zagreb-Split-Ploče jutros nema većih gužvi i zastoja; a ni kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Nema većih gužvi i zastoja ni na A6 Rijeka-Zagreb ni na Krčkom mostu.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Križevcima prvi vikend u srpnju i gužve VIDEO Snimljena pijavica kod Pule: U Križevcima dio kuća pod vodom

U pomorskom prometu nema poteškoća. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Promet teretnih vozila pojačan je na ulazu u Hrvatsku na graničnim prijelazima Tovarnik i Stara Gradiška.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene