Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Gdje je nestalo ljeto? Meteorolog otkriva do kada će nam trebati kišobrani

Aktualno Galerija Kiša na Stradunu - 13 Kiša na Stradunu - 13 Foto: Mihael Barisic / CROPIX Kiša u Puli - 12 Kiša u Puli - 12 Foto: Dusko Marusic / CROPIX Kiša na Stradunu - 15 Kiša na Stradunu - 15 Foto: Mihael Barisic / CROPIX Kiša na Stradunu - 2 Kiša na Stradunu - 2 Foto: Mihael Barisic / CROPIX +4 Kiša na Stradunu - 3 Galerija 1/9 >>
U nedjelju će već biti mirnije, ali ne i posve stabilno, zapravo jednog duljeg stabilnog razdoblja nema na vidiku. Ne znači to da će kiša padati stalno, no pljuskovi su u unutrašnjosti izgledni barem u nekom dijelu dana gotovo cijeli tjedan, dok će na Jadranu ipak biti više suha i sunčana vremena. Detalje zna meteorolog nevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Premještanjem doline dalje na istok, vrijeme će u našim krajevima u nedjelju biti povoljnije, ali i sam pogled na kartu daje na znanje kako nad Mediteranom nema one dobro poznate stabilne zračne mase, Azorske anticiklone koja nam ljeti obično donosi dugi niz sunčanih i vrućih dana.

Ona se zadržava dalje nad Atlantikom, i prema dugoročnoj prognozi, male su šanse da se u narednim tjednima nešto promijeni.

To ne znači da neće biti lijepog vremena, nego samo da će lijepi i sunčani dani češće nego neke druge godine ovog srpnja imati prekide uz poneki pljusak, za sad izglednije u kopnenim krajevima.

Tako i nedjelja ujutro, iako povoljnije, ne i posve stabilno. U unutrašnjosti će biti barem djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano.

Na kopnu možda još i malo kiše ili poneki pljusak, a onih s grmljavinom ujutro još može biti i na krajnjem jugu. Na moru malo bure ili burin, inače će puhati većinom sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 13 do 18, a na Jadranu od 17 do 21 stupanj.

Poslijepodne djelomice ili pretežno sunčano, tek rijetko uz mogućnost za malo kiše mjestimice. Zadržat će se vrlo toplo, temperatura će biti oko 28 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji u nedjelju dovoljno sunca, ali lokalno je isto moguće malo kiše ili kraći pljusak tijekom dana. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 28 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj bit će djelomice sunčano, dok će na sjevernom uglavnom Jadranu prevladavati vedro. Uz jači razvoj oblaka u gorju i u unutrašnjosti Istre poslijepodne može biti pljuskova i grmljavine. Na moru će puhati većinom umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Temperatura u gorju oko 25, a na moru između 27 i 29 stupnjeva.

I u Dalmaciji će većinom prevladavati sunčano, uz više oblaka u zaleđu uglavnom poslijepodne uz poneki pljusak, moguće praćen grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti najčešće od 27 do 29 stupnjeva.

Temperatura mora je uglavnom 23 ili 24 stupnja. Ponegdje tek 22 ili 25.

A vrijeme će na kopnu i u prvoj polovici sljedećeg tjedna biti nestabilno, uz izmjenu sunčanih razdoblja s onim oblačnijima koji će nositi i pljuskove i grmljavinu. Prvo u ponedjeljak poslijepodne i prema večeri lokalno, a onda od utorka i češće u kopnenim krajevima. Uz umjeren sjeveroistočnjak u utorak će biti i malo manje toplo. Inače, blizu 30.

Na Jadranu će pak prevladavati sunčano te će biti i vrlo toplo. Pljuskovi su izgledni uz jači dnevni razvoj oblaka u unutrašnjosti Istre i Dalmacije pa nije isključeno da se poneki spusti i do obale. No rijetko. Šanse za takvo nešto su realnije u utorak uz obalu sjevernog Jadrana. U ponedjeljak će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a od utorka većinom sjeverozapadnjak. Temperatura se na moru ni idućih dana neće značajnije mijenjati.

I u drugoj polovici tjedna više sunčana i suha vremena očekuje se na Jadranu, dok će u unutrašnjosti sporadični pljuskovi biti češći. Posvuda će se zadržati vrlo toplo i vruće.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene