Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivna Hrvatska

Brojne žene s Medvedgrada uputile poziv Hrvatskoj na aktivniji život

PR
PR Foto: PR
Predstavljeni savjeti i alati koji usporavaju starenje.

Posebnim radionicama za žene iznad 40-e godine započela je deseta sezona Aktivne Hrvatske. Povijesna utvrda Medvedgrad u Parku prirode Medvednica bila je domaćin za više od 80 žena koje su imale prilike poslušati savjete kako se nositi s godinama, biti vedrije, ali i kako usporiti starenje lica te vježbama popraviti zdravstveni status. Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP.

“Bilo je lijepo vidjeti toliki broj nasmiješenih lica, unijeli su malo svježine u ove tmurne dane. Lijepo je bilo za promjenu pričati o ljubavi, toleranciji, empatiji. Odmaknuti se od priča o ratu, sivilu. Unijeti dašak pozitivnosti i ženske energije u ovaj svijet. Sretna sam da sam dio ove priče uz Aktivnu Hrvatsku i njenih dugih 10 godina postojanja!” – izjavila je psihologinja Ana Čerenšek iz Mentalnog treninga koja je jednosatnom radionicom istaknula: “Svijet se nakon 40-e mijenja, ne zato što se drugi mijenjaju oko nas već zato što se napokon mijenjamo mi same - postajemo dovoljno hrabre i odvažne kako bi prihvatile sebe, razvile blagost i empatiju koja nas čini boljima za sebe i efikasnijima u odnosima s drugima!“

PR PR Foto: PR

Veliku pozornost izazvala je radionica pilatesa za lice instruktorice Jelene Ataybeki. Vježbe za lice idealan su način prevencije i korekcije ovih i sličnih pojava na licu kao što su opuštena koža, dinamički nabori na koži (uzrokovani mimikom), ptoza gornjeg kapka, stvaranje tamnijih i nabubrenih podočnjaka, gubitak volumena na području obraza te opustena linija čeljusti ili dupli podbradak.

“Na radionici smo pokazali prirodnu metodu njege lica uz vježbe. One ih mogu izvoditi u vlastitom domu uz malo vremena i volje da budu dosljedne. Nadam se da smo im otkrili nešto novo što će dalje implementirati u svakodnevnom životu!” – izjavila je Jelena Atabeyki.

Karmen Matković – Melki iz Definicije Hrane na nutricionističkom predavanju je istaknula: “40 su nove 30te, samo su puno bolje...posebice ako se pobrinete da budu zdravije i aktivnije! U ranijim fazama života većina žena nerijetko je posvećena edukaciji, karijeri, majčinstvu i nema previše vremena samo za sebe...stoga u 40ima napokon dolazi njenih 5 minuta... U kontekstu prehrane, opterećenja o postizanju idealne tjelesne mase kroz rigorozne dijete napokon se zamjenjuju sa željom postizanja i održavanja zdravije tjelesne mase, odabirom one hrane koja osigurava sve potrebne nutrijente. Idealni prehrambeni model za većinu žena u najljepšim godinama je protuupalna prehrana temeljena na principima mediteranske kuhinje, u kojoj obiluje plava riba, maslinovo ulje, cjelovite žitarice, fermentirani mliječni proizvodi, sezonsko povrće, voće i aromatični začini. Sve se zaokruži s čašom crnog vina, po mogućnosti u dobrom društvu s obitelji i prijateljima. Ovakva prehrana osigurava važne vitamine i mineralne tvari uz zaštitne protuupalne i antioksidativne nutrijente važne za žensko zdravlje i vitalnost!“

Radionice na Medvedgradu je vodila Renata Sopek, a iz trenerskog tima polaznice je savjetovala Karla Kaurić. Poseban atrakcija bilo PhotoBox Photo Booth koji će vježbače pratiti po gradovima.

PR PR Foto: PR

Artisan pekara Kroštula pripremila je zdravi obrok koji je oduševio polaznice. PIK Vrbovec svim je polaznicama darovao šunku u ovitku i PIK kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit, a Rajska rajčice. Nutribullet je pripremio zdravi napitak za osvježenje. Podravka je darovala EVA – riblje proizvode pripremljene po tradicionalnim recepturama, vrhunske kvalitete i nutritivno bogatog sastava. AllergoSan Omni Biotic jer zdravlje počinje u crijevima. Za hidraciju tijekom zdravog jutra tu su Jana i Mg Mivela. EWO Pharma darovala je Perskindol proizvode koji uz pomoć mentola i pažljivo odabrane kombinacije eteričnih ulja ublažavaju bolove u mišićima i zglobovima. Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, GRAWE osiguranje, Mentalni trening, Definicija Hrane, Falkensteiner Resort Punta Skala, Valamar hoteli Dubrovnik i Plava Laguna.

Idući trening Aktivne Hrvatske je u Zadru u subotu, 9. travnja, zatim u Umagu 7. svibnja pa u Vodicama 28. svibnja, Dubrovniku, Splitu, Petrčanima, Daruvaru, Osijeku i Zagrebu. Za treninge se možete prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

Budi suosjećajnija! Postavi čvršće granice!
Živi svoje vrijednosti! Pronađi svoju varijantu mira!
Nikad ne odrasti i nikad ne prestani rasti!

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene