Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Najveći britanski bordel"

"Chelsea Cloisters oduvijek je bio zloglasno mjesto, a tradicija se nastavlja i danas"

Ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus)
Ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus) Foto: iStock / Getty Images Plus
Scotland Yard provodi izvide na temelju kojih će odlučiti hoće li otvoriti istragu temeljem napisa iz medija da je elitni stambeni blok u Londonu, Chelsea Cloisters, u vlasništvu tajkuna Christophera Morana, zapravo najveći britanski bordel.

Više od 100 prostitutki je na internetu navedeno kako radi u tim stanovima, a prvi je ovu šokantnu priču otkrio Sunday Times. Trgovina seksom je, prema pisanju Sunday Timesa, tamo toliko raširena da su muškarci, koji koriste usluge prostitutki to područje nazvali Sodomom i Gomorom Londona i pojmom "10 katova kurvi".

Pročitajte i ovo Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala" Ilustracija Policija istražuje slučaj Rus u Beogradu unajmio prostitutku: Večer za zabavu pretvorila se u noćnu moru

Reporteri Sunday Timesa uspjeli su rezervirati prostitutke na čak 23 stana u tom stambenom bloku, od kojih je 15 bilo u vlasništvu tajkuna Christophera Morana.

Do brojnih prostitutki i njihovih usluga može se doći čak i ako se putem tražilica upiše ime zgrade u Londonu. Prostitutka koja živi i radi u Chelsea Cloistersu otkrila je za News.com kako mjesečno mora odraditi 30 muškaraca kako bi platila stanarinu u toj zgradi, smještenoj u jednom od najbogatijih kvartova u Londonu.

Elana iz Bukurešta živjela je u toj zgradi tri godine i njezine polugole slike također su bile na brojnim web stranicama koje su oglašavale usluge prostitutki. Svojim klijentima je naplaćivala 150 funti po satu, odnosno 1225 kuna od čega je izdvajala 50 funti, odnosno 418 kuna za objavu usluga. Najam malog stana plaćala je 3000 funti (25.000 kuna), a dnevno je primala četiri ili pet klijenata, ispričala je Sunday Timesu.

Na jednoj od web stranica koje pružaju usluge prostitutki, navodi se: "Chelsea Cloisters oduvijek je bio zloglasno mjesto, poznato po pružateljicama ovakvih usluga. Tradicija se očigledno nastavlja i danas", stoji u komentaru na jednoj od tih stranica.

Inače, tajkun Christopher Moran, koji posjeduje brojne stanove u tom bloku, težak je više od 400 milijuna funti, godišnje od rentanja stanova zaradi više od 8 milijuna dolara, a britanskoj Konzervativnoj stranci donirao je oko 290 000 funti. Poznat je po druženju s članovima kraljevske obitelji, uključujući Kraljicu i  princa Harryja.

Njegova tvrtka iznajmljuje više od 600 stanova, no nema naznaka da je tajkun bio umiješan u poslove prostitucije ili da je znao za njih, prenosi Independent.co.uk. Njegovi odvjetnici u službenom su priopćenju naveli kako gospodin Moran ima nultu toleranciju prema navodima da se njegovi stanovi koriste kao mjesto gdje se pružaju usluge prostitucije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene