Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

UN je podržao prijedlog ukidanja zabrane konsenzualnog seksualnog rada, odnosno prostitucije.


Izvještaj koji je objavio UN podržao je globalnu komisiju za HIV koja preporuča nacijama da ukinu zakone protiv prostitucije, odnosno ono što naziva 'konsenzualni seksualni rad', te da se dekriminalizira dobrovoljno korištenje ilegalnih lijekova u borbi protiv HIV-a.

Vezani članci Zoran Milanović Tko je to važniji od prvog čovjeka UN-a? Milanović se nije sastao s Guterresom zbog neplaniranog važnog sastanka Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović - 2 Milanović iz New Yorka: "Ozbiljnije se stvari događaju kod kuće, u regiji." Nastavljaju se reakcije na njegov poziv Kolindi Grabar-Kitarović

Komisija koja je sastavljena od 15 bivših predsjednika država, pravnika te HIV aktivista, oformio je 2012. glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, piše New York Daily News.

>> Dopunska zarada: Ujutro rade u školi, na večer pružaju seksualne usluge

>> Hrvati vrbovali cure iz regije nudeći posao u ugostiteljstvu u Španjolskoj

Komisija predlaže odbijanje svih zakona koji zabranjuju 'konsenzualni seks odraslih' kao i jasno razdvajanja zakona i prakse između prostitucije i seksualnog iskorištavanja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.