Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ukinite zabrane'

UN traži legalizaciju prostitucije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UN je podržao prijedlog ukidanja zabrane konsenzualnog seksualnog rada, odnosno prostitucije.

Izvještaj koji je objavio UN podržao je globalnu komisiju za HIV koja preporuča nacijama da ukinu zakone protiv prostitucije, odnosno ono što naziva 'konsenzualni seksualni rad', te da se dekriminalizira dobrovoljno korištenje ilegalnih lijekova u borbi protiv HIV-a.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Slika nije dostupna 'Postat ćemo milijunašice' Ukrajinske prostitutke zaražene HIV-om čekaju navijače

Komisija koja je sastavljena od 15 bivših predsjednika država, pravnika te HIV aktivista, oformio je 2012. glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, piše New York Daily News.

>> Dopunska zarada: Ujutro rade u školi, na večer pružaju seksualne usluge

>> Hrvati vrbovali cure iz regije nudeći posao u ugostiteljstvu u Španjolskoj

Komisija predlaže odbijanje svih zakona koji zabranjuju 'konsenzualni seks odraslih' kao i jasno razdvajanja zakona i prakse između prostitucije i seksualnog iskorištavanja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene