Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neboder Fuji u Hong Kongu naizgled je kao i svaki drugi. No u unutrašnjosti se zapravo krije bordel.


Neboder Fuji u Hong Kongu izvana se posebno ne razlikuje od ostalih nebodera koji ga okružuju. No unutrašnjost ima drugačiju priču, točnije - bordel. Ova zgrada dobiva međunarodnu popularnost zbog "visokog doma prostitucije", piše spisateljica Viola Gaskell, koja je neboder obišla za Daily Beast.

Vezani članci Karantena na aerodromu u Hong Kongu Hong Kong ukida karantenu za putnike u dolasku: Ipak, kretanje po gradu neće biti tako jednostavno Požar VIDEO Dramatični prizori: Vatra je doslovno gutala neboder, ljudi su bježali glavom bez obzira

"Unutra se nalazi cijela kolona mladih do sredovječnih muškaraca u redu za dizalo", piše ona. "Moja prevoditeljica i ja smo jedine žene. Zbunjenost na muškarčevim licima se povećava dok se s njima vozimo na 22. kat", dodaje.

Ali nije teško saznati nešto više o ovom mjestu. Na YouTube-u ćete naći gotovo sve što trebate znati, unatoč znakovima na zidovima nebodera koji upozoravaju da je snimanje i učitavanje videozapisa na YouTube neetično. Unutrašnjost je snažan kontrast naspram prljave fasade nebodera. Hodnici su ukrašeni svjetlima izvan svake sobe. Ako su svjetla upaljena, to obično označava ženu koja je dostupna, iako to nije sigurno.

Svjetla sijaju u raznim nijansama ružičaste boje. Znakovi na vratima označavaju "dobrodošlicu" ili "čekanje" na različitim jezicima. Na drugim vratima pak piše: "Vrijedi čekati". Poruke također prate i čudni anonimni crtići. Iza svakih vrata nalazi se drugačija žena. "Na 22. katu jedna je soba bila dostupna. Zazvonila sam tiho na vrata. Vrata se otvaraju otkrivajući mladu, blijedoputu Kineskinju. Njezini mutni kontakti odgovaraju maštovitoj, neprozirnoj rasvjeti u sobi iza nje. Soba izgleda veoma čisto", piše Gaskell.

Ukupno se ovdje nalazi 141 žena - od pet do osam na svakom katu. Neke su iz Laosa, iz jugoistočne Azije, druge su Kineskinje ili Ruskinje. Većina ih je u dvadesetim godinama, a mnoge od njih i žive tamo. Prosječni posjet u Hong Kongu košta oko 500 dolara. "Očekuje se da će muškarci pozvoniti na vrata. Kucanje se smatra nepristojnim", piše bloger po imenu Rockit.

Neki korisnici upotrebljavaju iskustvo ili recenzije na društvenim mrežama kako bi ih uputili u određenu sobu, ali drugi samo odu do 22. kata dok ne pronađu ženu po svojoj volji. Svaka soba ima jedinstveni broj. Žene dolaze i odlaze cijeli dan kao i muškarci koji traže zabavu. I sve je posve legalno. "Hong Kong je Meka prostitucije!", napisao je Brockstar, bloger za putovanja koji isključivo piše o seksualnim iskustvima širom svijeta. "Ne samo da ima prostitutke, već i izvrsne restorane i barove koje vrijedi vidjeti."

Prostitucija u Hong Kongu je legalna, ali regija ima neka jedinstvena pravila oko svoje seksualne industrije. Zabranom javnih kuća, grad je stvorio kulturu poznatu kao pravilo "jedna žena, jedna soba". Neboder Fuji može biti pun prostitutki, ali sve dok je svaki pojedini stan zasebna jedinica, što podrazumijeva da ima vlastitu vodovodnu vezu i mjerač električne energije, to je legalno.

No, postoji i zabrinutost, osobito zbog trgovine ljudima. Policija je ranije provalila u zgradu, ali ne zbog razbijanja lanca prostitucije nego zbog imigranata. Gaskell je pokucala na 15 vrata unutar nebodera Fuji i pokušala razgovarati sa deset žena, od kojih su sve odbijale jer smatraju da se to ne bi svidjelo šefu. Za sada, muškarci poput Brockstara uživaju u trenutnoj situaciji. "Ukratko, imate više od 100 prostitutki u jednoj zgradi i potpuno je legalno!", piše News.com.au. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju