Brijune čeka turistička renesansa! Vlada traži ulagače svjetskog imena i hotelske lance najvišeg ranga, koji će otočju vratiti stari sjaj


Prihodi brijunskih hotela i vila trenutačno nisu dovoljni za ulaganja, a koji će investitori dovesti elitu u luksuzan brijunski resort, odlučit će se do sredine 2014. Kako je otkrio Večernji list, a ministar Zmajlović potvrdio, koncesionar bi Brijunima mogao upravljati 55 godina.

Vezani članci Slika nije dostupna USKOK podignuo optužnicu protiv istarskog političara: "Koristeći stranački autoritet zatražio od ravnatelja da primi dvije osobe koje ne ispunjavaju uvjete" Mihael Zmajlović Zmajlović oštro odgovorio Kožiću: ''Županijom se 20 godina upravlja iz hotela. On više ne zna u kojoj je kolaciji''

'Tako jedan predivan resurs koji posljednjih desetljeća nažalost, nije u funkciji kako bi trebao biti. Zato želimo provesti jedan transparentan natječaj kojim ćemo dovesti vrh investitora i hotelskih operatera', kaže Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i prirode.

>>Koje je vama najljepše mjesto za odmor u Hrvatskoj?

O imenima se još ne govori. Tu su želje. No, koji će investitori i operateri vratiti senzaciju i atrakciju na Brijune i dovesti goste znat će se do sredine sljedeće godine.

'Nema otuđivanja nacionalnog bogatstva, to ostaje u vlasništvu RH, ali želimo taj potencijal staviti u funkciju razvoja', ističe ministar.

Budući Brijuni ne bi se trebali puno mijenjati. Sadašnji objekti mogu rasti maksimalno za 30 posto, a umjesto objekata koji nisu u komercijalnoj funkciji, mogli bi izrasti golf&wellness hoteli. Trenutačni prihodi brijunskih hotela i vila na godišnjoj razini nisu veliki - nešto viši od 12 milijuna kuna. Dolazak investitora, kaže ministar, doprinos je cijeloj zemlji

'Pozicionirat ćemo se na turističkoj karti Europe i svijeta kako zaslužujemo, na nama je da iskoristimo ono što su naši prirodni resorsi', ističe ministar Zmajlović.

>>Hrvatska proglašena 'novom francuskom rivijerom' !

Vrijednost investicije procijenjena je između 150 i 200 milijuna eura. Maksimalna koncesija može biti 55 godina. No na kraju, njezina duljina ovisit će o - visini ulaganja. Nakon Elizabeth Taylor, Sophie Loren, Naomi Campbell, Angeline Jolie, Brijuni će biti spremni za novu pošiljku slavnih i bogatih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju