U Kninu je nakon službene proslave 25. obljetnice akcije Oluja i dalje veselo. Puno je ljudi na ulicama i još se slavi veličanstvena hrvatska pobjeda.

Galerija


Kako je prošao današnji službeni program u Kninu za Dnevnik Nove TV sumirao je brigadir Dražen Ressler s kojim je razgovarao reporter Andrija Jarak.

Vezani članci Terezija Pavlic, Božena Šimek Šuplika i Karmen Lipovac Žene, majke, ratnice - i one su zaslužne što danas imamo Hrvatsku: "Puška na prsima i na leđima torba s infuzijama" Ivan Penava Penava o epidemiološkim mjerama na proslavi Oluje: ''Da sam dobio pozivnicu ostao bi s one strane konopa gdje su stajali branitelji i narod''

„Slavlje i dalje traje, dostojanstveno je i veselo, kako i treba biti na današnji dan. Oluja je najveličanstvenija operacija hrvatske vojske, kraljica operacija kojom smo oslobodili hrvatski teritorij“, kaže brigadir Ressler.

Ističe kako u svojoj gardijskoj mehaniziranoj brigadi govori mladim vojnicima o Oluji i cijeloj akciji.

„Iskustva iz Domovinskog rata su temelj dobro obučenog vojnika“, smatra.

Komentirao je i govore koji su se mogli čuti danas u Kninu te rekao da je, kada bi ih sva četiri sublimirao, Hrvatska napravila „civilizacijski iskorak“.

„Bilo je država u povijesti koje su kliznule u moralnu katastrofu, kako je rekao predsjednik Milanović, ali hrvatski vojnik bio svjestan koliko je važno stvoriti državu i da sve treba biti čisto“, kaže birgadir Ressler.

Izuzetno je, kaže, zadovoljan današnjom proslavom u Kninu.

„Nadam se da su i svi ostali sudionici bili zadovoljni. Uspjeli smo pripremiti veličanstvenu proslavu koja je zaista bila dostojanstvena“, zaključuje Ressler.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr