Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Breitenfeld: Povećati porez na alkohol i pivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji se obilježava od 15. studenoga do 15. prosinca, neuropsihijatar koji se bavi problemom alkoholizma Darko Breitenfeld upozorava da se kod nas, kao i u svim postkomunističkim zemljama, mjere za sprečavanje alkoholizma slabo provode.

Reklame za alkohol su "preslobodne", a zabranu prodaje alkohola maloljetnicima trebalo bi konačno početi i provoditi, ističe Breitenfeld u današnjem priopćenju.

Pročitajte i ovo Alkoholizam - 2 Normalni ljudi s velikim problemom Ovo je priča o ljudima koji su prošli pakao alkoholizma: ''Doma sam se mogao napiti do dna. I onda je bilo svega u kući. Samo ne mira'' Slika nije dostupna Godišnje od alkohola umire pola milijuna Borba protiv alkoholizma: Medvedev ograničio prodaju piva

Po njegovu mišljenju, alkohola ne bi smjelo biti na benzinskim crpkama, restoranima u tvrtkama i ustanovama, pa tako ni u saborskom restoranu, niti bi se smio vidjeti u službenim TV zdravicama.

Porez na alkohol bi trebalo povisiti, ali također i na jeftino pivo
jer je europski alkoholizam zbog jeftinosti opijanja postao
"pivskim".

U priopćenju se napominje kako statistika ukazuje da alkohol u krvi ne povećava bitno broj manjih prometnih nesreća, niti toliko broj ozlijeđenih, već poglavito broj poginulih zbog prebrze vožnje i alkoholiziranosti, čemu su posebice skloni mladi neiskusni vozači. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene