Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teški potres u koaliciji

Petrov na dnevni red za srijedu uvrstio opoziv ministra Marića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sabora Božo Petrov na dnevni je red za srijedu, 3. svibnja uvrstio opoziv ministra financija Zdravka Marića.

Nakon što je premijer Andrej Plenković hladno razriješio tri Mostva ministra Vlahu Orepića, Slavena Dobrovića i Antu Šprlju, jer jučer na Vladi nisu glasovali za odluku Vlade kojom se odbija prijedlog za pokretanje povjerenja ministru financija Zdravku Mariću, Božo Petrov uvrstio je na dnevni red opoziv Marića.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Oporba traži opoziv Sabor raspravlja o povjerenju Grliću Radmanu, stigao i Plenković: "On te kadrovske odabire čuva i brani ih dok ne dođu i pohapse ih"

''Rasprava o opozivu ministra financija bit će u srijedu 3. svibnja. Molio bih također, ukoliko se namjerava tražiti opoziv predsjednika Sabora da se dostave potpisi, kako bi se i ta točka mogla uvrstiti u dnevni red . Još jednom podsjećam da smo parlamentarna demokracija. Sabor daje povjerenje Vladi , a ne Vlada Saboru'', rekao je Petrov.

Lider Mosta i predsjednik Sabora Božo Petrov je nakon tog Plenkovićevog poteza rekao da je Marić ministar koji objektivno više ne može biti ministar financija, jer se mora izuzimati iz financijskih odluka. ''Marić je odgovornost HDZ-a. Mi smo ovu odluku priopćili Plenkoviću prije tjedan dana nadajući se da će to riješiti u svom dvorištu. Nećemo rušiti Vladu, ali nećemo podržati ministra koji to više ne može biti'', rekao je Petrov u četvrtak nakon razrješenja ministara iz Mosta.

Odmah po pozivu Petorva da se počnu prikupljati potpisi za njegov opoziv, HDZ-ovci su ih počeli prikupljati u svom klubu.Oni na mjestu predsjednika Sabora žele Gordana Jandrokovića.

 

U isto vrijeme Ivan Vrdoljak, čelnik oporbenog HNS-a objavio je da će s kolegama IDS-a dati potpise za opoziv predsjednika Sabora Bože Petrova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene