Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O inicijativi ''Narod odlučuje''

Petrov: Građani su potpisima za referendum političke elite istjerali na čistinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u srijedu je u Saboru komentirao informaciju po kojoj je inicijativa "Narod odlučuje" prikupila dovoljan broj potpisa građana za raspisivanje referenduma o izbornom sustavu, ocijenivši da su "sada građani političke elite istjerali na čistinu".

"Očigledno je da je referendumska inicijativa za promjenu izbornih pravila dobila široku potporu građana. Ovo je ujedno i snažna poruka koju su građani poslali vladajućim političkim oligarhijama", ocijenio je Petrov.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "REFERENDUMSKI" POTPISI Istekao rok za prikupljanje potpisa, inicijativa "Narod odlučuje" požalila se na opstrukciju rada u dva grada Građanska inicijativa \"Narod odlučuje\" (Screenshot Facebook) Treba oko 380.000 potpisa GI "Narod odlučuje" objavila referendumska pitanja: "Smatramo da će to dovesti do smanjenja političke trgovine i korupcije"

"Građani se ne slažu s politikom 'čuvanja leđa', koja je nedavno i službeno inaugurirana kod vladajuće partije. Političke elite već godinama odbijaju osluhnuti želje građana za izmjenom izbornog sustava. Sada su ih građani istjerali na čistinu", istaknuo je. 


"Podsjećam da je Most u zakonodavni postupak uputio prijedlog zakona o tri preferencijalna glasa koji vladajući već više od godinu dana ignoriraju i ne žele o njemu niti raspravljati. 
Sada će o tome odlučiti građani", poručio je čelnik Mosta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene