Božo Petrov (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Božo Petrov (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u srijedu je u Saboru komentirao informaciju po kojoj je inicijativa "Narod odlučuje" prikupila dovoljan broj potpisa građana za raspisivanje referenduma o izbornom sustavu, ocijenivši da su "sada građani političke elite istjerali na čistinu".


"Očigledno je da je referendumska inicijativa za promjenu izbornih pravila dobila široku potporu građana. Ovo je ujedno i snažna poruka koju su građani poslali vladajućim političkim oligarhijama", ocijenio je Petrov.

Vezani članci Zvonimir Troskot, predstavnik Inicijative \'\'Narod odlučuje (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Inicijativa "Narod odlučuje" objavila točnu brojku prikupljenih potpisa za referendum Zvonimir Troskot (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Inicijativa Narod odlučuje prikupila oko 450.000 potpisa za referendum?

"Građani se ne slažu s politikom 'čuvanja leđa', koja je nedavno i službeno inaugurirana kod vladajuće partije. Političke elite već godinama odbijaju osluhnuti želje građana za izmjenom izbornog sustava. Sada su ih građani istjerali na čistinu", istaknuo je. 


"Podsjećam da je Most u zakonodavni postupak uputio prijedlog zakona o tri preferencijalna glasa koji vladajući već više od godinu dana ignoriraju i ne žele o njemu niti raspravljati. 
Sada će o tome odlučiti građani", poručio je čelnik Mosta. (Hina)