Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbeno

Inicijativa Narod odlučuje prikupila oko 450.000 potpisa za referendum?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građanska inicijativa Narod odlučuje za referendum o promjeni izbornog sustava prikupila je oko 450.000 potpisa, doznaje neslužbeno N1.

Nakon što je Građanska inicijativa Narod odlučuje u utorak navečer objavila da je narod odlučio da će se ići na referendum, N1 neslužbeno doznaje da je skupljeno oko 450.000 potpisa.

Pročitajte i ovo \'\'Narod odlučuje\'\' bez uvida u potpise (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Saga se nastavlja Nisu dobili uvid u nevažeće potpise: Inicijativa Narod odlučuje traži ostavku ministra Kuščevića Slika nije dostupna ''Koliko im je stalo do istine'' Kuščević: ''Narod odlučuje nije se prijavio za uvid u nevaljane potpise''

Prikupljanje potpisa trajalo je dva tjedna, od 13. do 27. svibnja.

Ministar uprave Lovro Kuščević u srijedu ujutro upitan je za komentar te informacije. ''Utvrdit će se u proceduri je li skupljeno dovoljno potpisa. Čekat ćemo odluku Hrvatskog sabora o tome hoće li uputiti Ustavnom sudu sudu zahtjev za ocjenom ustavnosti...", rekao je Kuščević.

''Škakljivo je na referendumu odlučivati o ljudskim pravima, manjinskim pravima, o međunarodnim obvezama... Te stvari treba dobro urediti', dodao je ministar.

Potpise još moraju provjeriti državna tijela. Ako Hrvatski sabor potvrdi da je inicijativa prikupila dovoljan broj potpisa, o tome će obavijestiti predsjednika Sabora koji tada mora raspisati referendum.

Saborskim zastupnicima preostaje jedino većinom glasova zatražiti mišljenje o ustavnosti referendumskog pitanja od Ustavnog suda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene