Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dan policije

Božinović o pucanju mjera i curenju informacija: ''Provode se izvidi, obavijestit će javnost''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je da se provode izvidi o pucanju mjera i curenju informacija te da će po završetku o rezultatima javnost biti obaviještena.

Ministarstvo unutarnjih poslova obilježilo je blagdan svetog Mihovila, zaštitnika hrvatske policije, svečanom akademijom u Policijskoj akademiji. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nije bio upoznat s činjenicom da zbog problema u telekomu građani ne mogu dobiti hitne službe na uobičajene brojeve pa nije odgovorio na pitanje je li to sigurnosni problem. ''Siguran sam da će netko izaći pred javnost i reći što se dogodilo, komunikacija hitnih službi ne bi smjela biti problem'', rekao je.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata"

Izvijestio je da se rade izvidi oko pucanja mjera u istrazi u aferi Janaf. ''Ono što treba naglasiti da je najvažniji dio posla kad se radi o kriminalističkom istraživanju koji provodi policija u suradnji s DORH-om i USKOK-om dovršen na način da su podnesene kaznene prijave'', ocijenio je i podvukao da nije dobro da cure informacije. ''Sva krim istraživanja su dugotrajna, mukotrpna i neizvjesna. Kad prođe nekoliko mjeseci i kad rezultira prikupljanjem dokaza to znači da se radilo kvalitetno i onako kako zakon nalaže – uz očuvanje tajnosti izvida'', rekao je. Dodao je da će tako odgovoriti i na zahtjev predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je najavio da će tražiti izvješće od MUP-a. Još je jednom ponovio da DORH i policija provode izvide te da će o rezultatima obavijestiti javnost. ''Predsjednik Odbora se uvijek može obratiti Ministarstvu unutarnjih poslova i policiji i čestitati im njihov dan. Zahvaljujem mu na suradnji s policijom'', rekao je ministar.

Ministar ponosan na policiju

Božinović je rekao da je ponosan na policiju i zahvalio im je na svemu što rade. ''Posebno pozdravljam sve policijske službenike i službenice koji su na redovitim poslovima, od granice gdje sprječavaju ilegalne migrante do onih koji se brinu o sigurnosti prometa na cestama, rekao je u povodu dana policije. Prisjetili su se na obilježavanju svih koji su izgubili svoje živote radeći ovaj odgovoran, rizičan i težak posao.
''Ovu godinu ćemo svi u svijetu pamtiti po tome što je neobična, što nas je zadesilo nešto što nitko mogao očekivati ni predvidjeti'', poručio je Božinović posebno ponosan na policiju u vrijeme korone i dan potresa u Zagrebu. ''Naša policija je pokazala da se ponašala kao dio drušva, kao segment u koji građani mogu imati povjerenja'', zaključio je.

''S HV-om činite temelj sigurnosti''

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je Dan policije i blagdan sv. Mihovila, poručivši kako uvijek iznova dokazuju svoju sposobnost i zajedno s Hrvatskom vojskom čine temelj sigurnosti Hrvatske. ''Uz neizmjerno poštovanje zbog savjesnog i odgovornog čuvanja sigurnosti svih naših građana i naše domovine, upravo na današnji dan želim vam izraziti posebnu zahvalnost zbog iskazane humanosti i profesionalizma u ovim vrlo zahtjevnim i izazovnim vremenima", naveo je ministar obrane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene