Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Velika Mađarska"

Božinović o Orbanovu svojatanju hrvatskog teritorija: "MVEP će reagirati na izjave"

Davor Božinović
Davor Božinović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Davor Božinović Galerija 1/1 >>
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako će MVEP reagirati na poruku mađarskog premijera Viktora Orbana koja je izazvala buru u javnosti.

"Uvijek treba reagirati na takve izjave", izjavio je Davor Božinović za N1. 

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović Najavio konferenciju za medije Milanović šefu Ustavnog suda odgovorio fotografijom: "Pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda" Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova - 2 Razgovori i pregovori Božinović za Dnevnik Nove TV: "Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu"

"Činjenica je da je Hrvatska suverena i samostalna država i to ne treba zabrinjavati, no svakako bi bilo bolje da takvih izjava nema. Nisam točno vidio što je rečeno, čujem da ima razlika u interpretaciji i ne mogu o tome suditi. Kolega Butković poslao je jasnu poruku - nema nikakvog razloga za bilo kakvu brigu, a sigurno je da će MVEP uputiti dodatnu poruku", rekao je Božinović.

Podsjetimo, na Facebook profilu Viktora Orbana objavljen je video s nedavnog obilježavanja 100. godišnjice Trianonskog sporazuma, kojim je nakon raspada Austro-Ugarske znatno smanjen mađarski teritorij. Tom je prigodom otkriven spomenik s natpisom ''Rijeka - Mađarsko more'' te kartom Velike Mađarske.

Orban je pred spomenikom "Mađarske kalvarije" u spomen gradovima koje je izgubila Trianonskim mirom poručio da "Mađarska ima snažnu i neovisnu državu već 400 godina".

"Mađarska ponovno pobjeđuje... Nema nijedne nacije na svijetu koja bi mogla izdržati takvo stoljeće, no mi smo izdržali i danas ponovno pobjeđujemo", rekao je Orban.

Ministar prometa i mora Oleg Butković napisao je u nedjelju na Facebooku da hrvatska vlada nije i neće nasjedati na jeftine provokacije.

"Stavovi mogu biti različiti, ali povijest je povijest. Ne odobravam i osuđujem provokacije koje se tiču temeljnih načela državnosti poput teritorijalnog ustroja", rekao je Butković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene