Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Zadra i nekadašnji ministar prometa Božidar Kalmeta komentirao je pretres stana svog dugogodišnjeg bliskog suradnika Zdravka Livakovića.


'Sve što znam - znam iz medija, ali budući da hoćete moju izjavo, evo.' Tako se zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta obratio novinarima nakon što je stigla vijest da je Zdravka Livakovića, njegova dugogodišnjeg suradnika i desnu ruku u Ministarstvu prometa, policija pokupila i odvela u Zadar kako bi prisustvovao pretresu stana.

>> Livakovićev odvjetnik: Neće se braniti šutnjom

Vezani članci Slika nije dostupna Afera Remorker: Prskalu, Lovrinčeviću i Vukeliću određen istražni zatvor Slika nije dostupna Nastavak afere Remorker: Uhićeni bivši direktori HAC-a

'Zdravko Livaković je moj dugogodišnji suradnik i puno toga se napravilo zahvaljujući njemu, pogotovo ovdje u Zadru, a i u Ministarstvu dok smo tamo obnašali funkcije', rekao je Božidar Kalmeta.

'Činjenica je sljedeća isto... da se zadnjih nekoliko godina on stigmatizira i kriminalizira, ali ne od medija, ne od institucija, nego od određenih pojedinaca ovdje u Zadru. Ali o njima bolje ne govoriti. Valjda će i takvi jednom doći na red pred institucijama ove države', rekao je zadarski gradonačelnik koji je siguran da će institucije pravne države korektno i pravično obaviti svoj posao.

'A Zdravku želim da čim prije dokaže svoju nevinost', poručio je zadarski HDZ-ovac dok je na novinarsko pitanje očekuje li on poziv USKOK-a, odgovorio: 'Ja ne očekujem, međutim i dosad sam uvijek surađivao s institucijama ove države i dobijem li bilo kakav poziv, naravno da ću se odazvati', rekao je Kalmeta i poručio novinarima da uvijek dođu kod njega u ured ako ga imaju nešto za pitati jer je to puno bolje nego da ga vrebaju ispred kuće. (Media servis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook